Wat is dampen?

Wat is dampen?Ik rook ongeveer 5 jaar lang sigaretten. Het was misschien niet verstandig voor mijn gezondheid om te beginnen, maar er zijn tegenwoordig erg veel dingen slecht voor je. Regelmatig lees je berichten over dingen die je niet mag eten, of hoeveel glazen water je per dag moet drinken. Het lijkt net of de overheid en verschillende organisaties willen dat iedereen hetzelfde eet en drinkt. Daarnaast moet je nog een aantal uur per week sporten en mag je niet te lang televisiekijken. Ik was begonnen met roken, omdat ik dat wilde en ik stop wanneer ik dat wil, niemand anders kan dat voor mij bepalen. Ik rook ook niet zo veel per dag, slechts een aantal sigaretten. Ik ken mensen die meer dan een pakje per dag roken. Vergeleken met hen rook ik niet veel. Ik vind het wel vervelend dat roken steeds duurder wordt. Toen ik begon waren sigaretten veel goedkoper, maar tegenwoordig betaal je een paar euro meer per pakje extra. Dit is een van de redenen dat ik interesse had in alternatieven. Een vriend van mij rookt een elektronische sigaret, maar ik wist niet of dit iets voor mij was. Ik heb altijd sigaretten gerookt, een elektronische sigaret heeft een andere smaak. Mijn vriend zei dat ik het wel eens kon proberen met zijn sigaret en hij had het ook over dampen. Ik wist niet wat dampen was, een elektronische sigaret gebruiken is toch ook gewoon roken? Gisteren zou ik bij hem langsgaan op bezoek. Hij is iemand met wie ik altijd gezellig kan praten en het is al een tijdje geleden dat ik ben hem thuis ben geweest. Hij stuurde in zijn bericht dat ik dan ook kon dampen met zijn apparaat.    

Meer informatie over dampen op 123dampen.nl

Toen ik zijn laatste berichtje las over dampen, wilde ik weten wat dit was. Ik besloot om het online op te zoeken, want je kan over bijna alle onderwerpen informatie vinden op het internet. Ik vond toen de website 123dampen en zag dat ze veel informatie over dit onderwerp hebben. Ik las dat dampen hetzelfde is als roken met een elektrische sigaret. Bij een elektrische sigaret komt er geen rook vrij, zoals bij normale sigaretten, maar een damp. Dit verklaarde veel voor mij en ik vond het interessant om over elektronische sigaretten te lezen. Op de website staat ook dat er verschillende manieren zijn om de damp te inhaleren, namelijk een mouth to lung en een direct lung methode. Ook staat er op de website veel informatie voor mensen die beginnen met het gebruiken van een elektronische sigaret. Er staat beschreven hoe het apparaat werkt en wat elk onderdeel doet. Het is ook mogelijk om een elektronische sigaret en e-liquids te kopen in de webshop. Na het bezoeken van deze website had ik het idee dat ik de basis begreep van het roken van een elektronische sigaret en ik was klaar om te dampen.

Een alternatief voor roken

Gisteravond had ik voor het eerst gedampt bij mijn vriend en ik vond het erg interessant. De smaak tijdens dampen is anders dan wanneer je rookt, maar ik vond het best lekker. Mijn vriend zei dat er verschillende smaken beschikbaar zijn en dat je een smaak kan kiezen die je lekker vindt. Ik weet nog niet of ik overga op dampen, maar het is een interessant alternatief. Als je meer informatie wilt lezen over dampen, dan is 123dampen.nl een interessante website

  • Er staat veel informatie op de website over elektronische sigaretten en hoe ze werken
  • Je kan er lezen over verschillende damptechnieken
  • Ze hebben ook een webshop waar je de producten voor dampen kan kopen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn