Waarom een advocaat bedrijfsovername?

Waarom een advocaat bedrijfsovername?Mijn moeder en ik hebben een zeer speciale band. Vroeger, zeker tijdens mijn pubertijd, wilde ik nog wel eens lastig zijn en konden we slaande ruzie hebben. Naarmate ik wat ouder werd, werd onze band ook steeds beter. Tegenwoordig hebben we bijna nooit meer ruzie en denken we over veel hetzelfde na. Ook hebben we dezelfde passie: fashion. Mijn moeder is van origine een uitstekende, vooruitstrevende modeontwerpster. Tien jaar geleden startte zij ook een fashion website. Die is tegenwoordig erg populair en een zeer goede inkomstenbron voor haar. Aangezien ik ook van fashion houd, en een opleiding communicatie heb gevolgd, was het een logische stap om ook voor de website van mijn moeder te gaan werken. Dit doe ik al vier jaar met veel plezier. Ik leer van de beste en voor mij is het echt een droombaan. Voor mijn moeder, die inmiddels al een aantal jaar de zestig is gepasseerd, is het werk echter vrij stressvol. Meer en meer taken gaf ze door aan mij, waardoor ik in de praktijk de website echt aan het runnen was. Voor mijn moeder is het veel fijner en rustgevender om bezig te zijn met het ontwerpen en maken van prachtige kleding. Dit proces is minder stressvol en daarnaast vindt ze het lekker om creatief bezig te zijn. Vandaar dat het idee om de website in zijn geheel over te nemen steeds meer ging leven. Een aantal maanden terug hakten we de knoop door en besloten we er voor te gaan. Mijn moeder en ik zijn allebei niet erg bekend met administratieve rompslomp, vandaar dat we besloten om op zoek te gaan naar een advocaat bedrijfsovername. Dan is alles gelijk goed geregeld en staan alle afspraken vast op papier. Erg belangrijk, ook al hebben we een goede band. Ik beloofde mijn moeder dat ik op zoek zou gaan naar een geschikte advocaat bedrijfsovername, omdat dit voor haar stressvol zou zijn. 

Hoe vind ik een goede advocaat bedrijfsovername?

Zodoende ging ik bij wat mensen rondvragen of zij ervaring hadden met een advocaat bedrijfsovername. Zelf had ik nog nooit eerder een advocaat moeten inhuren, maar aangezien advocaten prijzig zijn en de overname een serieuze zaak is, vond ik het fijn om een advocaat bedrijfsovername te vinden met wie iemand in mijn omgeving al bekend mee was. Een oud-collega wees me op de website van Brenner advocaten, advocatenkantoor-ondernemingsrecht aangezien zij een prettige ervaring met hen had gehad. Ik nam de website goed door en werd al gelijk een stuk wijzer. Zo kwam ik er achter dat wanneer je slechts een deel van het bedrijf overneemt, je kunt kiezen voor een Activa Passiva-transactie, ook wel een asset deal genoemd. Deze vorm van bedrijfsovername, ook wel cherry picking genoemd, is wat mijn moeder en ik van plan waren. Via de website van Brenner kwam ik ere achter dat dit erg bewerkelijk kan zijn, omdat ook gelet moet worden op wettelijke bepalingen bij overname van personeel, waardoor het belangrijk is om ook een goede advocaat bedrijfsovername in te schakelen. 

Mijn ervaring met een Brenner advocaat 

Door de aanbeveling van mijn collega, en de nuttige informatie op de website, was ik overtuigd om met een advocaat bedrijfsovername van Brenner in zee te gaan. Na een belletje kon ik gelijk dezelfde week op kantoor langskomen voor een kennismaking, en binnen een paar weken was alles geregeld. Ik ben zeer tevreden, en vooral erg te spreken over de volgende punten: 

  • Goede en heldere communicatie
  • Prijs/kwaliteit verhouding was erg redelijk 
  • Vriendelijk personeel

Echt een aanrader!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn