Waar kun je een goed mondkapje kopen?

Het zit eraan te komen, de mondkapjesplicht in Nederland. Of je het daar nu mee eens bent of niet is niet belangrijk. Als het verplicht is dan heb je weinig keus en moet je een mondkapje kopen. Dit kun je bijvoorbeeld doen in de webshop van corona-bescherming-nederland. De mondkapjes die ze daar verkopen zijn zeer geschikt, want ze voldoen aan alle internationale normeringen en wetgeving. Ze zijn zowel geschikt voor particulieren als voor instellingen, en verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, namelijk:

  • Mondmaskers voor dagelijks gebruik (te koop per 50 stuks)
  • Mondkapjes FFP2 / KN95 – BFE96 (te koop per 30 stuks)
  • Mondkapjes FFP2 / KN95 – BFE98 (te koop per 5 stuks)

Voor de meeste mensen is het bovenste mondkapje kopen meer dan genoeg. Deze is voor dagelijks gebruik en je kunt gewoon elke dag een nieuwe pakken. Let erop dat je het mondkapje op de juiste manier op- en afzet. Je kunt het kapje namelijk zelf vies maken als je het per ongeluk op de verkeerde plek aanraakt, en jezelf daardoor indirect besmetten met het coronavirus. Je kunt het namelijk aan je vingers hebben zitten omdat je iets hebt aangeraakt, waarna je je masker aanraakt. De volgende keer dat je het mondkapje op zet, bijvoorbeeld diezelfde middag, krijg je zonder dat je het doorhebt het virus binnen. Een mondkapje kopen voor dagelijks gebruik werkt prima, maar dus alleen als je ervoor zorgt dat je het op de juiste manier op- en afzet en het aan het einde van de dag weggooit. 

Waarom is een mondkapje kopen verplicht?

Voor lange tijd was het in Nederland niet verplicht, een mondkapje kopen en dragen. Het moest enkel in het openbaar vervoer. Langzamerhand dragen echter op het advies van de regering steeds meer mensen een mondkapje op straat en in andere openbare ruimtes. De reden daarvoor is dat ze elk klein risico op besmetting willen voorkomen. Ondanks dat een mondkapje kopen en dragen niet heel erg veel bijdraagt aan het aantal besmettingen kan het toch zeker iets schelen. Daarom kiest de regering er alsnog voor om het verplicht te maken. Wanneer dat precies gebeurt is nog onduidelijk, maar een mondkapje kopen is alvast slim, dan heb je vast een voorraadje. 

Hoe bewaar je je mondkapje het beste?

Het ligt eraan wat voor mondkapje je precies gebruikt, maar het beste is om hem op en af te zetten met schone handen. Desinfecteer dus eerst je handen en raak daarna pas je mondkapje aan. Wil je hem die dag nog eens gebruiken? Leg hem dan óf op een schoont tafeltje, óf stop hem in een gewassen zakje dat je goed kunt afsluiten. Met een zakje kun je hem gemakkelijker meenemen en wordt hij niet vies in je tas. Twijfel je of je hem nog een keer kunt gebruiken? Gooi hem dan gewoon weg. Een mondkapje kopen is namelijk helemaal niet duur, en je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen, nietwaar? Zorg er dus voor dat je altijd een voorraadje hebt liggen, wat makkelijk wordt nu je weet dat een mondkapje kopen gewoon in bovenstaande webshop kan. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn