Wat komt er allemaal bij kijken als je je bedrijf wil verkopen?

Voor veel mensen is hun eigen bedrijf hun levenswerk. Toch komt er voor veel mensen een moment waarop ze hun bedrijf gaan verkopen. Hier kunnen meerdere redenen voor zijn. Enkelen redenen kunnen zijn omdat je geen plezier meer uit je werk haalt, je financiƫle vrijheid wil creƫren of omdat je met pensioen wil gaan. Het verkopen van je bedrijf is geen eenvoudige opgave en hier komt veel bij kijken. Het is zeer waarschijnlijk een van de belangrijkste transacties in je leven en je wil dat alles goed verloopt. Er komt veel papierwerk bij de verkoop kijken en er gaat vrij veel tijd in de verkoop zitten. Om de verkoop op een goede manier te laten verlopen is het belangrijk om een adviseur in te schakelen. Een expert weet precies waar je op moet letten wanneer je je bedrijf wil verkopen en kan je voorzien van informatie om het verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wat is een goed stappenplan als ik mijn bedrijf wil verkopen?

Het verkopen van je bedrijf is zeer waarschijnlijk een van de belangrijkste deals die je in je leven gaat sluiten. Het is dan ook van groot belang dat je de verkoop goed aanpakt en jezelf goed voorbereid. Ten eerste is het verstandig om een adviseur in te schakelen die je tijden het gehele verkoopproces kan adviseren en van informatie kan voorzien. Daarnaast is het verstandig om een stappenplan zodat de verkoop soepel verloopt. Het stappenplan dat aan-verkopenbedrijf adviseert wanneer je je bedrijf wil verkopen ziet er als volgt uit: et

  • Maak goed duidelijk waarom je je bedrijf wil verkopen
  • Bepaal de waarde van je bedrijf
  • Zoek een koper voor je bedrijf
  • Onderhandel over de verkoopprijs van je bedrijf
  • Stel de koopovereenkomst op en rond de koop af

Wanneer je van plan bent om je bedrijf te verkopen is het verstandig om eerst bij jezelf na te gaan waarom je je bedrijf eigenlijk wil verkopen. Voor veel mensen is hun bedrijf hun levenswerk en het is belangrijk om bij jezelf na te gaan of je dit echt wil. Het is belangrijk om goed na te denken wat je precies aan de koper over wil dragen. Wanneer je dit goed duidelijk hebt moet je de waarde van je bedrijf bepalen. Het is verstandig om een specialist in te schakelen omdat deze precies weet waar je op moet letten wanneer je de waarde van een bedrijf in moet schatten. Wanneer de waarde is vastgesteld kan de zoektocht naar een koper beginnen. Het zoeken en vinden van een koper kan erg veel tijd kosten en is vrij gecompliceerd. Ook hierbij is het verstandig om de hulp van een specialist in te schakelen. Wanneer je een koper hebt gevonden kan je overgaan naar de laatste twee stappen van het stappenplan om je bedrijf te verkopen. De onderhandelingen kunnen beginnen en als er een akkoord is bereikt kan de koopovereenkomst worden getekend. Ook bij deze zaken is het weer verstandig om een adviseur en specialist in te schakelen om je van advies te voorzien.

Waarom kiezen voor hulp van aan-verkopenbedrijf als je je bedrijf wil verkopen?

Als je je bedrijf wil verkopen is het verstandig om hulp in te schakelen van aan-verkopenbedrijf aangezien wij al jarenlange ervaring hebben op het gebied van aan en verkopen van bedrijven. Wij voorzien je van onafhankelijk advies en het is mogelijk om een vrijblijvend gesprek aan te vragen. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op onze website: www.aan-verkopenbedrijf.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn