Staand werken op een veilige manier

staandwerk - Staand werken

Steeds meer mensen moeten dagelijks lange tijd staan op het werk. In de meeste gevallen kan er bij staand werken niet heel veel misgaan, maar het is wel zeer belangrijk dat er goede voorzorgsmaatregelen worden getroffen om uitglijden te voorkomen. Wanneer een bedrijf niets doet aan het nemen van maatregelen voor staand werken, dan kan het nog wel eens zo zijn dat medewerkers verwondingen oplopen doordat ze te lang achter elkaar staan of uitglijden op gladde vloeren. Dit wilt u natuurlijk koste wat kost voorkomen. U kunt het beste kijken bij staandwerk.nl voor de beste middelen. Er zijn verschillende bedrijfstakken waarbij staand werken heel normaal is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de industrie waarbij veel medewerkers al staande verschillende apparaten en machines moeten bedienen of aan de detailhandel waar medewerkers lange dagen achter een kassa staan. Om klachten te voorkomen is het van belang dat er goede maatregelen worden getroffen. U kunt als bedrijfsleider bijvoorbeeld zorgen voor de volgende zaken in uw bedrijfspand:

  • Het juiste reflectiemateriaal
  • Goede antisliptapes en coatings
  • Ergonomische werkstoelen en werktafels

Wanneer mensen lang moeten staan is een goede stoel in de pauzes of tijdens de uren dat er op kantoor het een en ander gedaan moet worden, natuurlijk heel belangrijk. U kunt met de goede ergonomische werkstoelen en werktafels al heel veel helpen. Om zo goed mogelijk te kunnen werken moet een tafel of stoel aangepast kunnen worden aan de lengte van een persoon. Wanneer u voortdurend op een te lage stoel zit, zult u al snel last krijgen van uw rug en van uw benen. Het is van belang om met een goede zithouding aan het bureau te kunnen gaan zitten. Naast goede tafels en stoelen moet u ook zeker denken aan vloeroplossingen. Hierdoor kunt u er voor zorgen dat medewerkers geen ongelukken op de werkvloer krijgen door de juiste richtingen aan te geven en gladde vloeren ruwer te maken.

Oplossingen voor staand werken

Dagelijks veel lopen op het werk is heel normaal. Wanneer u bijvoorbeeld dagelijks in een magazijn werkt, zult u zeer veel moeten lopen. Het kan dan heel vervelend zijn om telkens op een gladde vloer te moeten staan. De kans dat u uit zult glijden is dan zeer hoog. U kunt in de meeste gevallen echter wel gewoon normaal lopen wanneer er voorzorgsmaatregelen worden getroffen om de vloer minder glad is. Dit kunt u bewerkstelligen door er een goede antislip laag over heen te leggen. Staand werken is op deze maner geen enkel probleem meer. U kunt staand werken in elke omgeving, zolang de vloer maar goed beschermd is. Antislip kan in de vorm van tapes of een speciale coating worden aangebracht en wanneer u het helemaal veilig wilt maken, kunt u kiezen voor goede vloermarkering. Pro(t)Action Products heeft zeer veel goede materialen waardoor u en uw medewerkers zonder problemen staand kunnen werken.

Contact opnemen voor de beste aankopen

Wanneer u graag goede vloerbescherming aan wilt schaffen voor staand werken, dan kunt u het beste bestellen via de webshop. Hier vindt u alle producten die u nodig heeft. Wanneer er nog vragen zijn over het plaatsen van een bestelling of wanneer u graag wat meer wilt weten over de werking van sommige producten, dan kunt u altijd contact opnemen. Door een email te sturen of door te bellen krijgt u altijd snel antwoord op uw vragen en kunt u uw bestelling snel plaatsen. Kijk ook even naar de juiste inrichting van uw werkplek en zie hoe u aanpassingen kunt maken. Staand werken is geen enkel probleem, zolang het in een veilige omgeving gebeurt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn