Ons huis verkopen bij makelaar?!

Wij hebben een huis laten bouwen. Dat weten jullie onderhand. De vergunningen, tekeningen en alles eromheen heeft bij elkaar zo’n 2 jaar geduurd. Ik heb mijn klaagzang over de gemeente, architect en het bouwbedrijf ook vaak laten horen. Maar onze prachtige vrijstaande kaswoning is gebouwd. Eindelijk! De verhuizing is gelukkig vlot gegaan. Dat kon ook bijna niet anders. De meubels waren al bezorgd. Het was een kwestie van de kleren in koffers pakken en in de auto laden. Maar nu komt het. Door de hectiek van onze nieuwbouw hebben wij onze huidige oftewel vorige woning nog niet te koop staan. Natuurlijk willen wij ons huis verkopen maar bij welke makelaar? We waren zo door de nieuwbouw bevangen. Daardoor hebben we ons nog niet beziggehouden met het kiezen van de makelaar die ons huis kan verkopen. Ik ben nu hard op zoek naar tips en goede ervaringen van jullie om ons huis te verkopen bij een fijne makelaar.

Stappenplannen om ons huis te verkopen bij makelaar…

Ik ben natuurlijk niet helemaal van gisteren. Ik heb al gegoogeld en kwam bij huisverkopenmakelaar.nl terecht. Op deze website vond ik een fijn stappenplan om de makelaar te bepalen voor de verkoop van ons huis.

 1. Bepaal je eigen wensen voor de verkoop
 2. Offertes opvragen bij makelaars
 3. Makelaars vergelijken
 4. Makelaars uitnodigen
 5. Makelaar kiezen
 6. Opdracht tot dienstverlening tekenen
 7. Het huis verkoop klaar maken
 8. Fotografie van de woning
 9. Promotie van de woning
 10. Woning klaarmaken voor bezichtigingen
 11. Onderhandelen over de verkoopprijs
 12. Verkoopakte tekenen en administratief afronden

Onze wensen zijn kort en krachtig. Het huis verkopen via een makelaar voor de juiste prijs. Voor de verkoop van ons huis hadden we al offertes bij diverse makelaars opgevraagd. Kort hebben we erover gedacht om zelf voor makelaar te spelen. Maar we willen nu echt gaan genieten van onze nieuwe woning. We hebben besloten om de verkoop van ons huis uit te besteden aan een professional “de makelaar”. Een aantal makelaren hebben we al gesproken. Maar bij geen één hadden het gevoel van “Dit is dé makelaar voor ons!”. Om eerlijk te zijn hadden we dat bij één van de makelaars maar zijn tarief was véél te hoog. De makelaar die wij fijn vonden, verkoopt de duurdere huizen. Wijzelf vallen in het middensegment. Maar zou de verkoop van ons huis niet sneller gaan bij een makelaar in de duurdere klasse? Dan zou het tarief waard kunnen zijn. Wij willen ons huis namelijk zo snel mogelijk via een makelaar verkopen. We zijn al in een heel eind in dit stappenplan. We missen alleen nog een paar stappen. Zoals stap 5, 6, 8, 9 en natuurlijk nog 11 en 12. Ik ben bang dat we weer naar stap 2 moeten. Meer offertes opvragen. Hopelijk vinden we een klik met een andere makelaar en kunnen we de volgende stappen snel volgen.

Ons nieuwe huis!

De verkoop van ons huis ligt dan nog niet klaar bij een makelaar. Ons nieuwe huis is wel eindelijk klaar. Dat betekent voor ons een hoop rust. Het uitzoeken van de kleur stenen, dak en verf is nu verleden tijd. De kas aan ons huis staat. Tijdens de koudere zonnige dagen kunnen we daar nu heerlijk vertoeven. Zo zijn we meer ‘buiten’ en toch een beetje binnen. Door de keuze voor een makelaar van ons oude huis. Komt er een vraag bij mij bovendrijven. We hebben zo’n speciaal huis laten bouwen. Bij welke makelaar zou ons huidige huis kunnen verkopen? Waarom die vraag bij mij komt? Geen idee. Wij zitten heerlijk in onze kaswoning!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn