Een einde aan mijn nekklachten door fysio Ermelo

Toen ik weer hele dagen op kantoor ging werken, had ik het idee dat het een stuk beter ging dan eerst. Een aangepast toetsenbord, een bureau dat in hoogte verstelbaar is en een werkplek waar ik ook met gemak staand kan werken. Werk waarbij ik meer kan lopen en niet alleen maar stil hoef te zitten. Het ging ook beter, totdat de nekklachten weer terugkwamen. Ik wilde niet naar de bedrijfsarts, want die zou me alleen maar afkeuren en daar had ik helemaal geen interesse in. Ik wilde op zoek naar iemand die me van de pijn af zou kunnen helpen, die de tijd wilde nemen om samen met me te werken aan verbeteringen. Online kwam ik een forum tegen voor mensen die klachten hebben daar werd de fysio in Ermelo genoemd. Dat is helemaal niet zo ver hiervandaan, dus mijn interesse was gewerkt. Ik las dat de fysio in Ermelo ervaren personeel in dienst heeft waar geluisterd wordt naar de klachten en waar gewerkt wordt aan een permanente oplossing wanneer dit mogelijk is. Ik besloot direct contact op te nemen met de fysio in Ermelo, die Quiek bleek te heten (quiek.nl). Ik kon direct een afspraak maken om op gesprek te komen en te overleggen wat de beste aanpak zou zijn.

Naar de fysio in Ermelo in de tijd van de baas

Mijn baas vroeg hoe het ging met de klachten en ik vertelde hem de waarheid. Ook dat ik naar de fysio in Ermelo wilde gaan en niet naar de bedrijfsarts. Hij steunde mij in mijn keuze en bood aan dat ik in zijn tijd naar de fysio in Ermelo kon gaan zodat ik geen eigen uren zou verliezen. Dat nam ik graag aan. Ik stapte de auto in en verheugde me op het gesprek:

  • Een permanente oplossing voor mijn probleem?
  • Een toekomst zonder pijn?
  • Iemand die naar me wil luisteren?

Het klonk te mooi om waar te zijn maar bij de fysio in Ermelo werd het allemaal waar. Ik werd behandeld, ik kreeg oefeningen mee die ik moest doen om mijn spieren sterker te maken en er werd gewerkt aan mijn houding zodat de nekklachten af zouden nemen. Binnen een maand tijd merkte ik een wereld van verschil en nu een half jaar later ben ik volledig pijnvrij. Het was een permanente oplossing en vooral de tijd die genomen werd om naar me te luisteren heeft een verschil gemaakt. Daar kan de bedrijfsarts nog heel veel van leren. Afkeuren is makkelijker denk ik dan…

Leven zonder pijn

Voor mij is het vreemd om ’s morgens op te staan en geen pijn te hebben. Geen medicatie te hoeven slikken om de dag door te komen. Wanneer ik dan op de fora lees dat veel mensen door blijven beuken met de pijn, dan adviseer ik deze mensen om op zoek te gaan naar een echte specialist. Iemand die de tijd neemt om naar je problemen te luisteren, die op zoek gaat naar een echte oplossing en niet alleen de symptomen bestrijdt. Ik heb geluk gehad met de fysio in Ermelo waar geweldige mensen hard gewerkt hebben om me te bevrijden van de pijn. Evenzo heb ik geluk gehad met mijn baas, die een groot deel van de rekeningen betaald heeft en die aangeboden heeft alle behandelingen te laten doen in zijn tijd. Niet omdat het zijn schuld is, maar omdat hij graag zag dat ik zonder pijn het werk kon doen en in het bedrijf kon blijven werken. En dat kan nu.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn