Kamperen Drenthe is mateloos populair.

Drenthe is niet alleen een van de mooiste provincies in Nederland, het is ook het stukje van ons land met zeer veel kampeerplaatsen en campings. Kamperen in Drenthe is dan ook een snel groeiende vorm van recreatie. Waar in het verleden vele Nederlanders kozen voor reizen naar de vanouds populaire landen in Zuid-Europa als Spanje, Portugal, Italië en Griekenland, is Drenthe voor veel mensen een geliefd doel in de voorjaars- en zomervakanties. Ook kortere verblijfsduren als midweek en verlengde weekends raken naast het kamperen in Drenthe voor een paar weken steeds meer in trek. Groot voordeel is immers dat de reisafstand gemiddeld maximaal 150 kilometer is. Daarnaast zijn de noordelijke provincies gemakkelijk bereikbaar via rustige provinciale- en snelwegen. Tevens hebben veel campings tegenwoordig faciliteiten in de zin van huisjes, bungalows en luxe tenten die voor langere of korte tijd te huur zijn. Kamperen in Drenthe is daarom mogelijk voor iedereen, of je nu veel tijd hebt of weinig, de mogelijkheden zijn onbeperkt en of je rijk bent of een smalle beurs hebt: er is altijd een mogelijkheid om je heerlijk te ontspannen. De meeste campings hebben veel geïnvesteerd in belangrijke voorwaarden als zwembaden, kampwinkels en sportvelden. Kamperen in Drenthe is tegenwoordig turn-key, je hoeft bijna niet meer van de camping af omdat je er alles kunt krijgen wat belangrijk is voor een prettige en ontspannende vakantie.

Waarom is kamperen Drenthe voor velen zo geweldig?

De natuur in Drenthe heeft alles in zich. Daarom is kamperen in Drenthe voor velen zo aantrekkelijk. Uitgestrekt bossen worden afgewisseld door prachtige heidegebieden en overal zijn waterrijke gebieden. Niet voor niets is Drenthe uitgeroepen tot meest toegankelijke provincie als het gaat om wandelen, fietsen en paardrijden. Kamperen in Drenthe is mateloos populair.  Van uit West-Drenthe bent u snel in de de mooie watersportgebieden van Overijssel en Friesland. De natuur is overweldigend en per vierkante kilometer vindt u hier de minste mensen. Dat is ook wat waard want waarom zou je de drukte opzoeken op momenten dat je jezelf heerlijk wilt ontspannen bij een drukke baan of wanneer je in een grote stad woont. Schone lucht kost hier niets en is in grote hoeveelheden aanwezig. Kamperen in Drenthe wordt op dit moment gezien als het meest aantrekkelijke alternatief. Het is snel bereikbaar, niet druk, voor iedereen betaalbaar en je krijgt in Drenthe het gevoel dat je echt welkom bent. De Drentse bevolking is vriendelijk en prettig in de omgang, geen arrogantie of misplaatst superieur gevoel. Hier is iedereen gelijk en er is maar een doel: heerlijk recreëren in een ontspannende omgeving met zo weinig mogelijk prikkels. Waar vind je nog zo’n plek in onze jachtige huidige maatschappij? Wie de kaart van Drenthe bekijkt ziet direct dat er meer groen is dan waar dan ook in Nederland. Overal wordt natuur opgeofferd aan verstedelijking en Vinex woonwijken. Het groene hart in de Randstad bestaat niet meer, het groene hart in Drenthe is groot en blijft groen. Kamperen in Drenthe is dan ook kiezen voor natuur en groen. Ook hou je hiermee een uniek gebied in stand. Hoe mooi is dat? Het leven is hier nog gebaseerd op eenvoudige principes: niet ingewikkeld doen, respect voor mens, dier en natuur, schone omgeving en lucht.

Kamperen Drenthe op camping de Berken in Gasselte.

Voor wie kamperen in Drenthe geweldig is heeft kennis gemaakt met camping De Berken in Gasselte. Alles vrijwel in de overtreffende trap. In deze omgeving kan worden gewandeld, gefietst, paard gereden en ultiem gerecreëerd. Alle faciliteiten zijn aanwezig voor een geweldige vakantie, kort of lang. Het gebied is groener dan groen, zonder afstand te hoeven doen van luxe en gemak. De steden Assen, Emmen, Hoogeveen, Heerenveen en Groningen zijn op minder dan een half uur rijden gelegen. Camping de Berken heeft kamperen in Drenthe naar een hoger niveau gebracht. Voor kinderen zijn alle denkbare faciliteiten aanwezig, voor rustzoekers is de omgeving de ultieme plek om te zijn. Gasten die op zoek zijn naar leuke plaatsen in de omgeving voor een dagtochten worden op hun wenken bediend:

  • attractiepark Drouwerzand
  • wildlands adventure zoo Emmen
  • sprookjes hof Zuidlaren
  • boomkroonpad Borger en Gieten
  • hunebed centrum Borger
  • joy time Grolloo

Maar ook Speelstad Oranje, het Drents Museum Assen, kabouter land Exloo en Plopsa zijn leuke dagdoelen, zeker met kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. Voor jong en oud is er van alles te beleven op camping De Berken in Gasselte en het maakt kamperen in Drenthe tot een onvergetelijke belevenis.

Ook de faciliteiten ter plaatse zijn uitstekend. Gratis WiFi met goed bereik door extra masten en vijf extra hotspots. Dus ook voor de gast die toch op het web bezig wil blijven is het hier goed toeven. Maar ook riante kampeerplaatsen, een gezellige brasserie en volop sportfaciliteiten maken De Berken in Gasselte tot ultiem kamperen in Drenthe. Voor alle informatie kun je uiteraard de website bezoeken van De Berken. Daarop staat alle relevante informatie over beschikbaarheid, tarieven en plaatsen. Je surft naar www.campingdeberken.nl of stuurt een mail naar info@campingdeberken.nl. Samenvattend kan worden gesteld dat kamperen in Drenthe op camping de Berken in Gasselte je alles geeft waar je door het jaar heen naar verlangt. Je bent van harte welkom. Onze medewerkers staan voor je klaar en zorgen dat het je aan niets ontbreekt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn