Heerlijk genieten in een Indiaas restaurant

indiapoort - Indiaas restaurantHet is altijd weer de vraag waar we naar toe zullen gaan om een lekker hapje te eten. Als culinaire liefhebber ben ik vaak in een restaurant te vinden. Ik ga vaak met mijn man, maar het komt ook vaak genoeg voor dat we de kinderen meenemen. Tevens is het zo dat ik vaak lekker wat ga eten met de collega’s of vriendinnen. Het voordeel is dat je niet hoeft af te wassen en dat je vaak lekker kunt eten. Nadeel is wel dat als je zo vaak uit eten gaat je op een gegeven moment niet meer weet waar je naar toe moet. Uiteindelijk ontstaan er enkele stamrestaurants waar het eten heel goed en waar de service kordaat is, en dat zorgt ervoor dat je graag terugkomt. Een beetje stabiliteit is immers nooit verkeerd. Het is ook fijn dat het bedienend personeel je op den duur kent en daardoor krijg je altijd een speciale behandeling. Dat is extra comfortabel, want is het dan net alsof je thuis eet. Maar op den duur wil je toch wel eens wat anders, iets nieuws. Daarom ik ben op zoek gegaan via het internet om iets te vinden wat totaal anders is dan wat ik gewend ben. Ik ben vooral gewend aan de Franse keuken. We gaan vaak ook even naar de japanner en ook de Italiaan mag natuurlijk niet ontbreken. Het was dan ook bijna voorbestemd dat mijn oog zou vallen op een Indiaas restaurant. Daar was ik nog nooit geweest en een Indiaas restaurant is natuurlijk weer eens wat anders dan een aardappel met een goed stuk vlees of vis. Indiaas eten is vaak vooral erg pittig, maar dat is het enige wat ik er van weet. Het Indiase eten wat je in de supermarkt kunt kopen is natuurlijk niet te vergelijken met wat er te krijgen is in een echt Indiaas restaurant. Dus toen ik een Indiaas restaurant vond in mijn stad was de keuze snel gemaakt. Ik moest alleen mijn man nog even zien te overtuigen, want dat is typisch een persoon die alleen eet wat hij kent en iets exotisch dat gaat er bij hem vaak niet in. Dat vergde dus enige overredingskracht, maar het is uiteindelijk gelukt en samen gingen we op weg naar een heus Indiaas restaurant.

Een heerlijke eetervaring in een Indiaas restaurant

Het eerst wat ons direct opviel toen we binnenliepen in India Poort was de kleine setting. Dit gaf echt een knus en gezellig gevoel. Dit werd nog eens extra versterkt door het gebruik van de vele bonte en warme kleuren. Dit gaf ons beide het gevoel alsof we niet in een Indiaas restaurant waren, maar in een Indiase tent midden in het land zelf. Het feit dat de eigenaar ook gewoon uit India komt helpt natuurlijk om dit gevoel extra te versterken. Met een typisch Indiaas accent begroette hij ons in zijn restaurant. We hadden netjes gereserveerd dus onze tafel was al klaar. Eenmaal bij onze tafel kwam een vlotte en vriendelijke serveerster ons helpen met de bestelling. We werden meteen gewaarschuwd dat de pittige gerechten ook echt pittig waren. Echt pittig betekent in India blijkbaar iets anders dan in Nederland, want anders was de waarschuwing uiteraard niet nodig. Het is niet gek dat dit zo is, want op de menukaart zag ik al snel dat kruiden en specerijen de basis vormen voor elk gerecht. Wat betreft gerechten kun je denken aan:

  • Kip tandoori
  • Kip masala
  • Kip madras
  • Kip korma
  • Butter chicken

Het beste kun je natuurlijk gewoon even op de site kijken om te ontdekken wat er zoal op het menu staat. Ik heb een mild gerecht gekozen en mijn man sloeg de waarschuwing in de wind en ging voor een pittig gerecht. Het is goed om hier alvast op te merken dat je ook nog kunt kiezen voor extra pittig, dus mijn man had nog niet eens het pittigste gerecht besteld. Mijn gerecht was overheerlijk. Zo smaakvol en zelfs mijn milde gerecht was al flink pittig, maar niet te pittig zodat ik er lekker van kon genieten. Mijn man deed alsof het prima te eten was, maar hij had tranen in zijn ogen en zijn hoofd was zo rood als een tomaat. De waarschuwing was dus zeer terecht. De graden van pittigheid zijn niet aangepast aan wat Nederlanders gewend zijn. In een Indiaas restaurant als India Poort krijg je het eten zoals je het in India zelf zou krijgen. Als je dus geen pittige keuken gewend bent, neem dan vooral een lekker mild gerecht.

Een ervaring die voor herhaling vatbaar is

Het voordeel van een Indiaas restaurant als India Poort is dat de kaart erg uitgebreid is. Dit betekent dat je vele malen terug kunt komen naar een Indiaas restaurant als deze, want je hebt elke keer weer de keuze uit een nieuwe gerecht. Sterker nog, ik had de eerste keer al het gevoel dat ik niet kon kiezen, want ik wilde alles proberen. Een Indiaas restaurant dat vervolgens ook nog eens lekker eten biedt, zorgt er wel voor dat je terug wil komen. Wat dat betreft zit het helemaal goed bij een Indiaas restaurant als dit. Kortom, als je eens iets anders wilt proberen of als je van lekker kruidig en scherp eten houdt, kom dan naar een Indiaas restaurant als India Poort en geniet met volle teugen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn