Wat is het beste middel tegen snurken?

Snurken, een veelvoorkomend ding – probleem eigenlijk – onder mannen en zich voordoet in veel huwelijken. De website snurken.nl legt uit wat snurken eigenlijk is en wat het beste middel tegen snurken kan zijn. Het is een serieus probleem, natuurlijk ook voor de snurker zelf. Vermoeidheid is een van de voornaamste gevolgen, bij beide personen, zowel bij de snurker als bij de partner en eventuele andere personen in de omgeving. Ik wilde natuurlijk een oplossing voor al het gesnurk, maar daarvoor moest ik mij eerst enigszins verdiepen in wat snurken eigenlijk is. Snurken is het volgende. Wanneer iemand gaat slapen, ontstaat er een spierverslapping van alle spieren in het lichaam. De tong verslaapt ook en zakt daardoor weg in de luchtweg. Het kleiner worden van de luchtweg heef trillingen tot gevolg en deze trillingen zorgen ervoor dat er een brommens of zagend gevolgd volgt. Dit is dus snurken, en daar kun je niet omheen! Mijn partner snurkt al jaren. We hebben een goed huwelijk, maar mijn slaap lijdt er wel onder. Dat is niet de bedoeling, hoewel het natuurlijk wel iets is dat vaak terugkomt in huwelijken. Het is vooral de man die snurkt. Wat is het beste middel tegen snurken? Dit is iets dat ik graag wilde weten. Dat is met name zo omdat ik merk dat ik de afgelopen tijd met veel meer moeite uit bed kom dan eerst, dit terwijl mijn man niet meer of minder snurkt. Waarschijnlijk in de aanloop naar dit moment toe hebben zich allemaal opstapelingen van frustraties voorgedaan waardoor dit nu zo is. Gelukkig is overal een oplossing voor. Daarom schrijf ik ook voor andere mensen een artikel over het beste middel tegen snurken. Omdat dit voor eens en voor altijd moet worden opgelost en er voor iedereen een middel tegen snurken bestaat.

Wat zijn oorzaken voor snurken?

Oorzaken voor snurken zijn onder andere:

  • Roken
  • Overgewicht
  • Zwangerschap
  • Hooikoorts

Daarnaast kunnen de wanden van de keel dikker worden tijdens een zwangerschap of kan snurken ontstaan door een vernauwde neusholte, die te maken kan hebben met bijvoorbeeld een allergie. Dat roken een oorzaak is voor snurken zal niet vreemd in de oren klinken, omdat roken natuurlijk erg slecht is. Je moet maar eens kijken naar de bepaalde stoffen die er in sigaretten zitten. Mijn partner rookte af en toe. Of het stoppen heeft geholpen tegen snurken licht ik zo toe. Daarnaast de tweede factor, overgewicht. Het is helaas zo dat mijn partner en ik beide een kantoorbaan hebben. We komen helaas niet toe aan de dagelijkse beweging van een halfuur. Dit heeft ook tot gevolg gehad dat mijn partner overgewicht kreeg. 15 kilo te zwaar was hij. Hooikoorts speelde geen rol, zwangerschap vanzelfsprekend ook niet. Daarom moest ik op zoek naar het beste middel tegen snurken.

Voor mij het beste middel tegen snurken

Wat voor mij het beste middel tegen snurken was? Nee niet de speen, niet mijn man op zijn zij leggen, water in zijn gezicht gooien of een kurk in zijn mond doen. Het beste middel tegen snurken was namelijk de combinatie over te stappen op een dieet waarin weinig koolhydraten zaten en mijn partner laten stoppen met roken. In combinatie met een speciale neusspray werd het snurken al snel minder. Gelukkig werkt dit tot nu toe al redelijk goed, we zijn twee weken verder. Nu hopen dat het snurken helemaal stopt!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn