Ik ben gedagvaard, wat nu? Sociaal Verhaal helpt u verder!

Heeft u een dagvaarding ontvangen van de deurwaarde, dan wilt u weten wat u kunt verwachten. Het belangrijkste om te weten, is dat u niet meer kunt voorkomen dat u voor de rechter moet verschijnen. U dient bij de zitting van de rechtbank aanwezig te zijn. Dit is alleen maar beter, aangezien een rechter bij afwezigheid van u, de eis aan u zal toewijzen. Het is belangrijk om juist te handelen. Bekijk voor alles wat u dient te weten en direct juridisch advies de website van Sociaal Verhaal: gedagvaard-wat-nu. Wij zijn een organisatie opgezet door vrijwilligers om rechtshulp te verlenen bij ingrijpende problemen op het sociaal-maatschappelijk gebied. Sociaal Verhaal streeft naar gratis juridisch advies, om ook u verder te helpen!

gedagvaard door de deurwaarde – Wat nu?

Bent u gedagvaard door een deurwaarder en bent u het niet eens met de eis? Dan kunt u verweer voeren. Allereerst dient uitgezocht te worden of u in persoon of bij advocaat op de zittingsdatum voor de rechter dient te verschijnen. Betreft het een rolzitting? Dan volgt er geen echte terechtzitting met een rechter. Uw advocaat dient voor deze datum namens u een uitstel voor een conclusie van antwoord aan te vragen (uitstel vragen voor de eerste rolzitting). Het is cruciaal dat dit door uw advocaat wordt aangevraagd. Als u dit niet doet of zelf in persoon, dan wordt de vordering waarvoor u bent gedagvaard, direct toegewezen door de rechter of de rechtbank houdt een verstekvonnis aan. U kunt het verstek dan nog zuiveren door enkel een advocaat alsnog een uitstel voor conclusie van antwoord aan te laten vragen. Een voorbeeld van zo’n dagvaarding is een geldvordering boven de 25.000 euro die wordt behandeld door de gewone civiele rechtbank. Wilt u meer advies inwinnen over wat u het beste kunt doen als u bent gedagvaard door een deurwaarde? Neem dan direct contact op via de chat van Sociaal Verhaal of laat ons u terugbellen: https://www.sociaalverhaal.com/gedagvaard-wat-nu-2/! 

gedagvaard voor de Kantonrechter – Wat nu?

Een dagvaarding ontvangen voor de kantonrechter? Dan zijn er minder drempels om zelf verweer te mogen voeren bij de dagvaarding. U kunt dan op de in de dagvaarding vermelde zittingsdatum in persoon verschijnen en zelf mondeling het verweer indienen. Liever niet zelf verschijnen? U mag ook iemand anders sturen met een schriftelijke machtiging van u, om verweer namens u te voeren. Het verstandigste is echter om uitstel aan te vragen, zodat je schriftelijk het verweer kunt indienen tegen de dagvaarding. Dit verzoek om uitstel dient wel vóór de zittingsdatum door de rechter te zijn ontvangen. Heeft u om uitstel gevraagd, neem dan gelijk contact op met een van onze collega’s en wij helpen u door de vervolgstappen te bespreken voor het verweer. Indien u niet zelf uw verweerschrift wilt of kunt opstellen, dan helpen wij u graag gratis hierbij verder, mits u tot onze doelgroep behoort. Denk hierbij aan geen of laag inkomen en goede gegronde redenen om de dagvaarding te betwisten. Wij helpen u dan door u gratis te voorzien van een advocaat die namens u het verweer voert in de zaak, waarvoor u bent gedagvaard. 

Sociaal Verhaal helpt u verder als u gedagvaard bent:

  • Gratis juridisch advies
  • Actuele kennis 
  • Vriendelijk en betrokken
  • Eventueel gratis advocaat
  • Concreet en duidelijk advies
  • Duidelijkheid en wellicht rust voor u 
  • Kans op onbedoelde fouten beperkt

Wacht niet langer, hoe sneller wij op de hoogte zijn, hoe meer wij voor u kunnen betekenen. Vraag daarom nu gratis om juridische ondersteuning bij de rechtszaak, waarvoor u bent gedagvaard sociaalverhaal.com.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn