Virtuele maagband

hypnose-praktijk - virtuele maagband

Veel mensen zullen wel eens gehoord hebben van de mogelijkheid tot het laten aanbrengen van een maagring, maar een virtuele maagband, wat moet jij je daar nu bij voorstellen? Een maagring wordt in het ziekenhuis door middel van een operatie aangebracht bij een patiënt om de maag te verkleinen en zo te voorkomen dat hij of zij te veel kan eten. De maag heeft dan een kleinere inhoud en nog maar beperkt ruimte voor voedsel, waardoor enkel kleine maaltijden nog een mogelijkheid zijn. Dit hulpmiddel wordt gebruikt bij mensen die een hevige vorm van obesitas hebben en bij wie het niet lukt om op een andere manier gewicht te verliezen. Een virtuele maagband is eigenlijk een alternatief voor deze operatie. In plaats van dat er in het lichaam gesneden wordt, wordt de patiënt onder hypnose gebracht en plaatst de hypnotherapeut tijdens deze behandeling een virtuele maagband. Hoewel de behandeling volkomen anders is, heeft het uiteindelijk toch hetzelfde effect. De maaginhoud voelt kleiner aan, waardoor de patiënt minder zal gaan eten en gewicht zal gaan verliezen. Alleen wordt er in de hypnotherapie via het onderbewuste gewerkt in plaats van via het lichaam.

Voordelen van een virtuele maagband

Doordat veel mensen hypnose enkel kennen vanuit theatershows en televisieprogramma’s, waarbij toeschouwers op deze manier tot de meest vreemde handelingen gebracht worden, zullen velen zo hun twijfels hebben bij het effect van een virtuele maagband. Want kun je met hypnose wel echt klachten doen verdwijnen? Ja, dat kan zeker, mits de behandeling uitgevoerd wordt door een speciaal hiervoor opgeleide hypnotherapeut. Grote voordelen van een virtuele maagband ten opzichte van de reguliere variant zijn:

  • er is geen zware operatie voor nodig, waar altijd de nodige risico’s bij komen kijken
  • er is geen sprake van hersteltijd na de operatie
  • het is veel goedkoper
  • het heeft in veel gevallen een nog beter effect

Minder belastend voor het lichaam en financieel voordeliger, alle reden dus om te onderzoeken of dit voor jou ook effectief zal zijn. Hoe zit het nu met het punt dat het vaak nog effectiever is dan de fysieke maagring? Dat heeft te maken met het feit dat met een operatie alleen de maaginhoud verkleind wordt. Dit betekent dat je hersenen wel een seintje krijgen dat je eerder vol zit, maar je houdt je verlangens naar een lekker stuk chocola, een zak chips of wat ook maar jouw valkuil is op het gebied van eten. Bij een virtuele maagband en de bijbehorende therapie worden ook deze zogenaamde cravings aangepakt, zodat je ook niet meer zult hunkeren naar dat chocola, chips of andere snacks.

Hypnose Praktijk boekt goede successen

Heb jij ook last van overgewicht en lukt het jou niet om met een dieet hier van af te komen? Dan kan een virtuele maagband voor jou de oplossing zijn! Bij de Hypnose Praktijk hebben ze al veel mensen geholpen en met hun therapie ervoor gezorgd dat zij veel gewicht zijn kwijtgeraakt. Bij deze praktijk werken enkel therapeuten die een gedegen opleiding hebben genoten op het gebied van hypnotherapie en die daardoor ook echt in staat zijn om een virtuele maagband bij jou te plaatsen en jou door middel van hypnose minder trek te geven in eten. Dit is bovendien niet de enige soort behandeling die zij voor jou uit kunnen voeren, zij kunnen ook diverse andere lichamelijke en geestelijke problemen verhelpen. Je kunt dan denken aan hulp bij het overwinnen van angsten en verslavingen, maar ook bijvoorbeeld een pijnbestrijding. Bij Hypnose Praktijk kun je naast de virtuele maagband ook voor een heel aantal andere soorten hypnotherapie terecht!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn