Hulp nodig met belastingzaken? Bel de belastingtelefoon

Iedereen in Nederland heeft met de belastingdienst te maken. Soms wordt je er blij van bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse belastingteruggave, de uitkering van je huurtoeslag of in het geval je recht hebt op zorgtoeslag. Iedereen wordt natuurlijk blij wanneer hij of zij geld krijgt. Maar het is ook wel eens minder leuk, want je krijgt ook wel eens een blauwe envelop in de brievenbus met het verzoek om te betalen. In dat geval word je natuurlijk minder blij. Daarnaast heb je ook te maken met voorlopige toeslagen en definitieve toeslagen. Soms krijg je daardoor eerst geld op je rekening gestort en moet je dat later (voor een deel) weer terugbetalen. Als je in loondienst werkt, dan moet je een deel van je loon afstaan aan de belasting. Afhankelijk van hoeveel je verdient op jaarbasis kun je een deel van het bedrag dat je hebt afgestaan weer terugkrijgen via de teruggave. Als je echter ZZP’er bent of freelancer, dan wordt er geen bedrag ingehouden voor de belasting. Je moet dan juist geld betalen tijdens de belastingaangifte. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van zaken waar je mee te maken krijgt als je werkt. Het kan soms erg complex worden en in die gevallen is het fijn dat je kunt bellen met de belastingtelefoon. Als je bijvoorbeeld hulp nodig hebt om de belastingaangifte in te vullen, dan kun je natuurlijk gewoon gebruik maken van de belastingtelefoon. De medewerker van de belastingtelefoon kan jou dan helpen en voorzien van advies. Als je niet zeker weet of je recht hebt op huurtoeslag, ook dan kun je bellen met de belastingtelefoon. Dit geldt overigens ook voor de hoogte van het bedrag van de huurtoeslag. Misschien wil je berekenen of je een woning wel kunt betalen en misschien hangt dit af van de hoogte van je huurtoeslag. De hoogte van dit bedrag hangt namelijk af van je inkomen. Je kunt dit zelf via het internet berekenen, maar als je niet weet waar of als je het niet vertrouwt, dan kun je altijd even bellen met de belastingtelefoon. Als je belt met de belastingtelefoon, dan krijg je altijd iemand aan de lijn die de nodige opleiding heeft genoten bij de belastingdienst. De medewerkers van de belastingtelefoon moeten immers op de hoogte zijn van alle regels en recente ontwikkelingen, zodat zij jouw vragen goed kunnen beantwoorden. Daarom krijg je nooit een student zonder kennis aan de telefoon. Als je belt met de belastingtelefoon, dan kun je er vanuit gaan dat jouw vraag ook daadwerkelijk beantwoord wordt.

Meer informatie over de belastingdienst en belastingtelefoon vind je op belasting-geld.nl

Wil je weten wanneer je met de belastingtelefoon kunt bellen, dan kun je altijd even een kijkje nemen op belasting-geld.nl. Op deze site vind je bijvoorbeeld de openingstijden voor de belastingtelefoon. Verder kun je op deze site ook terecht als je het nieuws over de belastingen in de gaten wilt houden. Natuurlijk vind je hier ook het telefoonnummer dat je kunt bellen, dus je kunt via deze site meteen actie ondernemen.

Wat je kunt verwachten als je contact opneemt met de belastingdienst

Als je gaat bellen, dan is het wel fijn als je een beetje weet waar je aan toe bent. Daarom volgt hieronder een korte opsomming van de kenmerken van belasting-geld.nl.

  • Medewerkers met verstand van zaken
  • Jarenlange ervaring
  • Eenvoudig te bereiken via het telefoonnummer
  • Persoonlijk advies
  • Actuele informatie

Dus als je ergens mee zit of als je vragen hebt, schroom dan niet om contact op te nemen. Vaak is één telefoontje al genoeg om licht op de zaak te werpen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn