Verlicht je terrein en breng licht in de duisternis met kwalitatief hoogstaande schijnwerpers

Helaas hebben we niet altijd evenveel zonlicht en moeten we grote delen van ons leven in het duister doorbrengen. Dit is niet altijd even erg, want als we willen slapen is het wel zo fijn dat er geen zonlicht is. Als je in het noorden van de aarde woont, dan zijn er delen van het jaar waarin het nooit echt donker wordt. Als je dat niet gewend bent, dan kan het leiden tot slapeloosheid en geestelijke klachten. Dus de cyclus van licht en donker is iets waar mensen niet zonder kunnen. Toch is het vooral in de winterperiode soms wel vervelend dat het zo lang donker is. In het midden van de winter begint het rond koffietijd al te schemeren en tijdens de avondmaaltijd is het al pikdonker. Tevens moet je vaak je bed uit als je nog inktzwart is buiten en zit je in de auto of op de fiets terwijl de zon nog niet eens bezig is met opkomen. Prettig is dat niet, maar gelukkig hebben we als mensheid wel de remedie uitgevonden tegen deze zwarte nachtelijke invasie. Met kunstmatige verlichting kunnen we ook in de donker nog functioneren. Sterker nog, het is in deze moderne tijd nooit meer echt donker, wat er is altijd wel ergens licht. Alleen als je de wildernis ingaat, ver weg van de menselijke beschaving, zal je nog kunnen ervaren hoe het is om in het echte donker te leven. Maar zelfs dan heb je nog altijd te maken met het licht van de sterren en de maan. Het is in ieder geval mogelijk om ons drukke leven in de duistere periode door te zetten. Dit geldt zowel voor ons werkleven als ons recreatieve leven. Zo is het door het gebruik van schijnwerpers erg gemakkelijk om een partijtje tennis, voetbal of hockey te spelen en je kunt door het gebruik van schijnwerpers ook gewoon in de duistere uurtjes door blijven werken. In de winter is het vaak overdag al nodig om de schijnwerpers aan te zetten, want als het goed bewolkt is dan wordt het nog eerder te duister om nog goed te kunnen werken of tennissen. Daarom zijn schijnwerpers ook echt een uitkomst om het leven ook in de duistere uurtjes mogelijk te maken. Als je bedenkt dat mensen in vroegere tijden gewoon niets meer konden doen omdat de zon onderging, is het een fijne realisatie dat we niet meer gebonden zijn aan het zonlicht. Maar voordat je je dit realiseert is het wel handig om de juiste schijnwerper van goede kwaliteit te installeren. Mocht je dus verantwoordelijk zijn voor een tennisbaan, een voetbalveld of een werkterrein, neem dan vooral eens een kijkje op de site van ovi-enschede.nl. Op deze website vind je namelijk alles op het gebied van terreinverlichting en dus ook op het gebied van schijnwerpers.

De schijnwerpers van ovi-enschede.nl

Als je op zoek bent naar schijnwerpers, dan is het belangrijk dat de schijnwerpers een zo helder mogelijk licht verspreiden. In een huiskamer is het misschien fijn om gebruik te maken van een gezellig licht dat niet al te helder is, maar op een tennisbaan moet je die bal kunnen zien vliegen. Daarom heb je op een dergelijke tennisbaan echt helder wit licht nodig. Met de schijnwerpers van OVI Enschede weet je zeker dat je de beste kwaliteit naar de tennisbaan, het voetbalveld of de werkplek brengt. De schijnwerpers van OVI Enschede voldoen aan de Europese normen en daarmee ben je zeker van de beste kwaliteit binnen de grenzen van het mogelijke. Je zult dus ook geen aanvaringen hebben met de gemeente omdat je schijnwerpers niet voldoen aan de normen. Hetzelfde geldt voor de kwaliteitseisen van de schijnwerpers. Zowel wat betreft de constructie van de schijnwerpers als de lichttechniek zit het helemaal goed als je de schijnwerpers laat installeren door OVI Enschede. Als je inderdaad gebruik wil maken van de schijnwerpers van OVI Enschede bij een sportveld, dan is het ook goed om te weten dat de schijnwerpers voldoen aan de eisen van bijvoorbeeld:

  • Het NOC*NSF
  • De Nederlandse Stichting van verlichtingskunde
  • De relevante sportbonden (KNVB, KNLTB, etc.)

Dus het zit altijd goed als je de verlichting laat regelen door OVI Enschede. Verder is het goed om te weten dat je zelf geen andere bedrijven hoeft in te schakelen, want OVI Enschede regelt alles van begin tot eind. Dit betekent dat ze zelf bekijken hoeveel lichten er geplaatst moeten worden, vervolgens zullen ze die verlichting zelf installeren en ook de jaarlijkse onderhoudsbeurten worden verzorgd door OVI Enschede. Dit zorgt ervoor dat jij nergens omkijken naar hebt en het zorgt er ook voor dat de kwaliteit gehandhaafd blijft waardoor de levensduur van de schijnwerpers maximaal is.

Wees er zeker van dat alles goed komt

Wil je op de hoogte blijven van de gang van zaken, wil je informatie over de mogelijkheden of wil je gewoon weten wat OVI Enschede voor jou kan betekenen? Neem dan gerust even contact op met OVI Enschede. Je kunt altijd even bellen met één van de medewerkers van OVI Enschede om al je vragen te stellen. Mocht je een uitgebreide vraag hebben of vind je telefoneren niet altijd even prettig, dan kun je uiteraard ook een email sturen. Hierin kun je dan je vraag uiteenzetten en vervolgens zal je binnen een korte tijd een antwoord ontvangen. Tijdens dit soort communicatie is alles natuurlijk geheel vrijblijvend.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn