Leer alles over de mortgage credit directive

Sinds 2016 geldt de mortgage credit directive in alle landen van de Europese Unie. De mortgage credit directive is een Europese richtlijn maar het betekent wel dat banken in Nederland zich hieraan moeten houden. De regels hebben betrekking tot het aanbieden van hypotheken door verstrekkers aan consumenten. Het heeft dus veel te maken met hoe particulieren hun hypotheek uitzoeken. Het is goed dat hier verandering in komt want door de crisis van 2008 kunnen veel mensen hun hypotheek nauwelijks nog betalen. De banken zijn hier schuldig aan maar het kwam tevens door het belachelijke koopgedrag van de consument. De markt moet daarom wel meer in controle zijn van de overheden, anders kan er opnieuw een crisis ontstaan. Het is te hopen dat de mortgage credit directive een goede regeling is om het koopgedrag in te perken. Niet dat men geen huizen meer wil kopen maar wel dat men voor een hypotheek kiest die beter bij hun inkomen en levensstijl past. Dankzij de mortgage credit directive krijgen mensen namelijk bij de aanvraag van een hypotheek diverse offertes van internationale verstrekkers. Dankzij dit brede aanbod kan men een weloverwogen keuze maken.

Een hypotheek afsluiten? Houd rekening met de mortgage credit directive

We begrijpen dat de mortgage credit directive u waarschijnlijk nog steeds niet zoveel zegt. In Nederland zijn er gelukkig niet erg veel veranderingen. Dat komt omdat onze banken over het algemeen hun zaakjes op orde hebben. Het enige dat er tegenwoordig bij komt kijken is het ESIS. Dit is een informatief document dat de aanvrager ontvangt van de aanbieder met daarop vergelijkbare aanbiedingen van andere aanbieders en bemiddelaars. De mortgage credit directive stelt tevens dat elke offerte in principe wordt gezien als definitief aanbod. Daardoor weten consumenten direct wat voor vlees ze in de kuip hebben liggen. Banken en andere verstrekkers mogen er nadien absoluut niet meer van afwijken en dat is een goed gegeven. Ze kunnen niet zomaar gaan speculeren met uw geld of rentes verhogen omdat ze zelf in de problemen zijn gekomen. Op dit moment is er nog maar weinig bekend over de specifieke inhoud van de mortgage credit directive. Dat komt omdat het pas in de zomer van 2016 is ingetreden. Onze website kan u waarschijnlijk van dienst zijn: tdmc.nl. U vindt er allerlei informatie over hypotheken zoals de verschillen tussen de diverse typen hypotheek en over de mortgage credit directive. Daarnaast hebben we een speciaal kennisplatform over de mortgage credit directive opgezet die u hier kunt bekijken: MCD.nu.

Hebt u hier nog vragen over? Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies

Hebt u ondanks deze speciale website over de mortgage credit directive toch nog prangende vragen over deze regeling? Of hebt u een totaal andere vraag over uw hypotheek? Wij staan zowel voor particulieren als bedrijven klaar om u van advies te voorzien. Voor bedrijven hebben we zelfs hypotheek managers die u kunnen helpen bij al uw hypothecaire zaken. Maar neemt u vooral eerst even contact met ons op door:

  • Even te bellen met ons kantoor. Belt u wel tijdens kantooruren?
  • Of stuur een e-mail met daarin al uw prangende vragen.
  • Hebt u liever een persoonlijk gesprek? Maak dan een afspraak met ons kantoor in Amersfoort. De koffie en thee staan voor u klaar.

Op onze website vindt u als eerste informatie over de veranderingen met betrekking tot deze nieuwe regeling. Vergeet dus niet om de website te bookmarken of door ons te volgen via Facebook, Twitter en Linked in. Dankzij deze nieuwe regeling worden consumenten beschermd, zodat men weer durft te investeren in een nieuwe koopwoning.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn