Goede flyers drukken

Veel Nederlanders houden zich bezig met de vraag: hoe laat ik goede flyers drukken? Het kost even wat tijd om de regels te leren, maar wanneer je deze eenmaal onder de knie hebt is flyers drukken een peulenschil. Voor een aantal beslissingen moet je bij jezelf zijn, voor andere dingen heb je een goede drukker nodig. Wat kun je van tevoren zelf bepalen?

  • Papierformaat
  • Opdruk en tekst
  • Oplage

In de eerste plaats kun je vooraf een papierformaat selecteren. Het is belangrijk om geen flyers te drukken die te groot zijn, ontvangers gooien deze dan gelijk weg. Aan de andere kant is het ook niet slim om flyers te maken die veel te klein zijn. Potentiële gasten raken je flyer kwijt en uiteindelijk komt er helemaal niemand naar je evenement! Ga in overleg met je vrienden of met je commissie om het juiste vast te stellen. Ten tweede kun je alvast nadenken over een leuke tekst en een mooie opdruk. Het is ongelofelijk belangrijk om tekst en afbeelding goed te laten aansluiten. De tekst mag niet te lang zijn, maar het plaatje moet ook niet de hele flyer in beslag nemen. Het kost je flink wat geld om flyers te drukken, zorg dus dat je goed bepaalt hoe deze eruit moeten zien. Tot slot kun je ook alvast een oplage bepalen. Je wilt genoeg flyers drukken om uit te delen, maar je wilt achteraf niet met honderden stukjes papier blijven zitten. Je kunt vrijwilligers inzitten om flyers uit te delen, maar je doelgroep is op een gegeven moment verzadigd. Laat niet meer flyers drukken dan noodzakelijk, dit bespaart je tijd en geld. Alle bovengenoemde zaken kun je vaststellen nog voordat je überhaupt naar een drukkerij stapt. Het is voor een drukker fijn dat jij je aanvraag goed hebt voorbereid, omdat je dan snel geholpen kunt worden. Ook kan het bedrijf je dan meteen een indicatie geven van de kosten of de levertijd.

Flyers drukken: papiersoort en drukmethode

In de drukkerij ga je vervolgens in overleg over de verdere mogelijkheden. Zo hanteren de meeste drukkers verschillende papiersoorten. Sommige drukkers hebben tot wel 10 verschillende soorten papier, met elk hun unieke eigenschappen. Welke papiersoort je kiest is afhankelijk van de beschikbare opties, maar ook van de prijs die je wilt betalen. Je kunt de flyers mooi laten glimmen, maar ook kiezen voor CO2-neutraal papier. De keuze is helemaal aan jou. Verder heeft een drukker vaak een eigen drukmethode. Je kunt in de regel precies zien hoe de flyers gedrukt worden. Sommige drukkerijen sturen je zelfs een digitaal voorbeeld, zodat je nog een aantal kleine aanpassingen kunt doen. Bij Zogedrukt laat je gemakkelijk en snel honderden flyers drukken. Deze online drukkerij hanteert scherpe prijzen en geeft je een hoge mate van vrijheid. Neem eens een kijkje op https://www.zogedrukt.nl/flyers-drukken en bekijk alle mogelijkheden. Formaat, papiersoort, gewicht, drukmethode en oplage kun je hier allemaal snel selecteren. Je kunt alle beschikbare opties ook even rustig doorspreken met een werknemer, dan weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt.

Het gemak van een spoedbestelling

Bij Zogedrukt is het tevens mogelijk een spoedbestelling te doen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je te weinig flyers laat drukken en nog snel een aantal wilt bijbestellen. Sommige drukkers maken hier een groot probleem van, maar bij Zogedrukt is je probleem binnen no time opgelost. Neem direct contact op via het telefoonnummer op de site en je krijgt gelijk te horen wat de mogelijkheden zijn. Flyers drukken is een heel karwei, kies voor een goede drukkerij die je elk moment van dienst kan zijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn