Gebruik een koolmonoxidemelder in uw huis

Koolstof is een belangrijk element in het leven. Zonder dit element kan de mens niet bestaan. Maar koolstofdioxide en vooral koolstofmonoxide zijn een stuk gevaarlijker. Dit zijn gassen die we niet kunnen gebruiken. CO2 wordt door onder andere bomen en algen gebruikt voor de fotosynthese. Daaruit ontstaat zuurstof die de fauna in de wereld weer kan gebruiken. Maar CO is een onnodig gas. Het komt voor in kamers, huizen en gebouwen maar ook in mijnen die slecht zijn geventileerd. Niet voor niets wordt dit gas de stille moordenaar genoemd: u ruikt en ziet het niet en zorgt ervoor dat u langzaam in slaap doezelt. Zonder koolstofmonoxidemeter in huis bent u ten dode opgeschreven. Want zonder een koolstofmonoxidemeter die piepend afgaat als het percentage CO in de lucht angstaanjagende vormen aanneemt wordt u niet meer wakker. We willen u natuurlijk niet bang maken maar u moet wel weten dat deze vergiftigingen ook in Nederland schrikbarend veel voorkomen. Woont u in een oud huis met weinig ramen die open kunnen? Hebt u daarnaast vaak de deur dicht en komt u niet zo vaak buiten? Dan is een koolstofmonoxidemeter onmisbaar. Het is zeker zaak om hier überhaupt iets aan te doen zoals het installeren van meer ramen maar ook dan kan het alsnog mis gaan. Dankzij een koolmonoxidemelder weet u wanneer u het pand moet verlaten en vooral dat u moet luchten.

Dankzij een koolmonoxidemelder slaapt u een stuk veiliger

Als u geen koolstofmonoxidemeter hebt en u merkt dat u wat slaperig wordt, dan is een toename aan CO niet het eerste waar u natuurlijk aan denkt. Misschien hebt u simpelweg een zware dag gehad en bent u om die reden moe. Dat zijn gevaarlijke situaties die u dankzij een koolstofmonoxidemeter kunt voorkomen. Daarom raden wij van brandblusstore.nl aan om steevast een koolstofmonoxidemeter in uw huis te hebben hangen. Zeker in slecht geventileerde kamers en in de keuken. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een koolstofmonoxidevergiftiging is wel het laatste dat u wilt overkomen. Als u op onze website rondkijkt dan ziet u dat u al snel een koolstofmonoxidemeter kunt vinden. We hebben er meerdere voor u in petto:

  • Zo hebben we een koolstofmonoxidemeter zonder beeldscherm,
  • Een met beeldscherm zodat u het via een touchscreen kunt testen en uitzetten mocht het alarm afgaan,
  • Combi rook- en CO-melders
  • Van verschillende merken.

Weet u niet zo goed welke koolstofmonoxidemeter u moet hebben? Bel ons dan eens op tijdens kantooruren en beschrijf de situatie en de grootte van de ruimte. Natuurlijk staat het u tevens vrij om onze klantenservice een e-mail te sturen.

Vergeet niet om andere veiligheidsmaatregelen te treffen

Naast de reeds genoemde en besproken koolstofmonoxidemeter hebben we een keur aan andere melders en middelen om uw huis, bedrijfspand, magazijn en ga zo maar door veilig te houden. Vergeet niet om even verder te kijken. Als huurbaas is het bijvoorbeeld uw taak om in de openbare ruimte een brandblusser te installeren. Ook rookmelders zijn dan geen overbodige luxe. Ditzelfde geldt voor bedrijven want die moeten standaard voorzien zijn van diverse rookmelders, een koolmonoxidemelder, brandhaspels en blussers en uiteraard EHBO-dozen. Bij ons bent u ook voor deze producten aan het juiste adres en u kunt ze nu direct online bestellen. Klikt u daarom aan wat u hebben wilt en vergeet niet aan te geven hoeveel u er wenst. Dan vult u uw contact- en adresgegevens in en betaalt u deze producten via een online betaalservice zoals PayPal, iDEAL of uw credit card. We garanderen een sneller levering en een gratis bezorging bij bestellingen boven de 150 euro!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn