Zorg voor een goede basis voor je toekomst met een acteercursus

Acteren is een vak apart en het mooie aan acteren is dat je in principe een eigen stijl kunt hebben. Er is niet één goede manier van acteren die je jezelf moet aanleren. Daarom kun je ook een favoriete actrice of acteur hebben. Dit is niet per se omdat deze acteur heel goed is, maar vaak komt het omdat de stijl van acteren je aanspreekt. Toch zijn er ook bepaalde basistechnieken die je je als acteur eigen moet maken. Je moet als het ware diep in jezelf kunnen kijken en vandaaruit moet je dan weer naar buiten werken. Als je een zinnetje opleest zonder enige emotie, dan komt het natuurlijk niet over. Je hebt te maken met timing en intonatie en vele andere zaken waar je jezelf zeker in kunt trainen. Hier kun je dan vervolgens wel je eigen weg in vinden, maar die eigen stijl bouwt vaak wel voort op bepaalde basistechnieken zoals:

  • Timing
  • Mimiek
  • Lichaamstaal
  • Intonatie

Vooral als beginnende acteur/actrice is het belangrijk om deze basistechnieken onder de knie te krijgen en om te luisteren naar ervaren acteurs. Dus als je inderdaad aspiraties hebt op acteervlak, dan is een acteercursus zeker geen slecht idee. Een dergelijke cursus kun je volgen bij Toneelhuis Amsterdam. Via Toneelhuis Amsterdam kun je verschillende cursussen volgen. Als je beter wilt worden kun je hier terecht, maar als je meer voor de hobby een acteercursus wilt volgen, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Ook kiezen veel jonge mensen voor een acteercursus om zichzelf voor te bereiden op een HBO toneelschool. Er zijn slechts 4 HBO toneelscholen in Nederland en dat betekent dat er niet voldoende plek is voor alle mensen die graag naar deze scholen willen. Om deze reden kiezen veel jongeren voor een acteercursus, want daarmee kunnen ze zich beter voorbereiden op de selectieprocedure. Alleen de beste studenten krijgen namelijk een plekje op de HBO toneelscholen. Dus als je kans wilt maken, dan zal je alles uit de kast moeten halen. Het is zeker niet voldoende om alleen op je talent te vertrouwen. Met een acteercursus kun je in ieder geval het beste uit jezelf halen en dat komt altijd van pas tijdens een selectieprocedure.

Wat kan ik verwachten van de acteercursus van Toneelhuis Amsterdam

Wat je zoal kunt verwachten hangt vooral af van welke acteercursus je gaat volgen. Je hebt namelijk verschillende mogelijkheden. Bij de vooropleiding Theater Nederland kun je bijvoorbeeld 2 soorten cursussen volgen. Allereerst kun je als jongere (tussen de 16 en 24) kiezen voor professionele acteerlessen. Deze worden gegeven door professionele acteurs. Tevens kun je kiezen voor het toneelschool traject. Dit traject volgt het curriculum van de HBO toneelscholen. Met dit traject kun je je dus perfect voorbereiden op het toelatingsexamen van een HBO toneelschool. Daarnaast wordt er ook een vooropleiding theater aangeboden voor talentvolle jongeren die veel ambitie hebben. Je hebt bij elke acteercursus te maken met ervaren acteurs en een zeer hoog niveau wat betreft de lessen en workshops.

Kijk voor meer informatie op de website van Toneelhuis Amsterdam

Mocht je interesse hebben in een acteercursus en wil je nog wat meer weten over de mogelijkheden, dan kun je natuurlijk altijd even op de website kijken. Hier vind je verschillende soorten informatie over toneellessen, cursussen, workshops, et cetera. Mocht dat niet voldoende zijn, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen. Je vindt op de website ook een telefoonnummer, dus je kunt direct even bellen. Weet je al dat je je wilt aanmelden, dan kun je je aanmelding ook regelen via de website www.toneelhuisamsterdam.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn