Wil jij een scootmobiel kopen?

Raak je slechter ter been, dan is een scootmobiel kopen een uitstekend idee! Een nadeel van jezelf minder goed voort kunnen bewegen, is dat je steeds afhankelijker wordt van anderen. Voor veel mensen is dit echt een schrikbeeld, zij willen graag hun zelfstandigheid zoveel mogelijk behouden. En dit is ook zeker mogelijk, mits je de nodige hulpmiddelen gebruikt. Een scootmobiel kopen is een van de stappen die je zeker zou moeten zetten op het moment dat lopen voor jou lastiger wordt, maar je toch graag zoveel mogelijk zelf blijft doen.

Aandachtspunten bij scootmobiel kopen

Er zijn verschillende dingen die je in het oog moet houden op het moment dat jij besluit dat je een scootmobiel kopen wilt. Het is echt van belang om je goed voor te bereiden, zodat je ook daadwerkelijk een model koopt dat aansluit bij jouw wensen en bij jouw activiteiten. Het is verleidelijk om af te gaan op het uiterlijk van dit vervoersmiddel, er zijn immers veel verschillende merken en modellen verkrijgbaar en ze hebben allemaal zo hun eigen stijl en uitstraling. Maar het is belangrijker om te letten op de eigenschappen die ze hebben. Wil je een scootmobiel kopen, dan is het bijvoorbeeld echt aan te raden om goed te letten op het soort accu dat er in zit. Er zijn verschillende varianten en sommige zijn krachtiger dan andere. Dit heeft invloed op hoe ver je er mee kunt rijden en hoe lang het opladen duurt. Blijf jij altijd binnen een kleine straal van jouw woning, dan maakt het wat minder uit, maar wil je ook wat verder weg kunnen of een hele dag er mee op stap kunnen, dan is dit echt een belangrijk aandachtspunt. Een ander belangrijk punt als je een scootmobiel kopen wilt, is de stoel:

  • sommige hebben een hoofdsteun, andere niet
  • sommige zijn uitgerust met een extra brede stoel
  • rugleuningen zijn niet altijd even goed verstelbaar

Financiƫle ondersteuning

Een ander belangrijk aandachtspunt, is dat je soms financiƫle ondersteuning van je gemeente kunt krijgen als je kiest voor een scootmobiel kopen. Vanuit de PGB en de WMO zijn hiervoor subsidies beschikbaar en het is daarom raadzaam om bij jouw gemeente na te vragen of jij hiervoor in aanmerking komt. Dat kan je flink wat geld schelen bij de aankoop. Zijn er nog meer belangrijke zaken die je moet weten? Een punt van aandacht is de plaats die jij inneemt op de weg. Rij je niet harder dan 6 km per uur, dan mag je op de stoep rijden. Ga je harder, dan is het fietspad of de weg de aangewezen plaats. Wie kan er allemaal een scootmobiel kopen? Hoewel ze in eerste instantie gemaakt zijn voor mensen die slecht ter been zijn, kan natuurlijk iedereen ze aanschaffen. Je hebt bovendien geen rijbewijs nodig om er mee te mogen rijden, dus iedereen kan hier gebruik van maken. Wel moet je minstens 16 jaar oud zijn als je harder dan 10 km per uur kunt rijden met dit vervoersmiddel. Wil jij een scootmobiel kopen? Ga dan naar Fast & Furious Scooters, bij hen zul je zeker een geschikt exemplaar vinden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn