Waar kun je een verwerkersovereenkomst downloaden?

Als je op zoek bent naar een AVG-proof verwerkersovereenkomst dan ben je bij Rocket Lawyer aan het juiste adres. Dit bedrijf richt zich op zowel consumenten als ondernemers, en biedt handige templates aan voor werkelijk alle soorten contracten die je maar kunt bedenken. Bij het opstellen van een contract (wat voor contract dan ook) dien je tegenwoordig rekening te houden met de AVG-richtlijnen. Deze zijn opgesteld om mensen te beschermen en hun persoonsgegevens veilig te stellen. Het contract dat daar natuurlijk het meeste betrekking op heeft is de verwerkersovereenkomst. Deze kun je bij Rocket Lawyer vinden onder het kopje juridische documenten. Deze overeenkomst dien je te gebruiken wanneer een opdrachtnemer persoonsgegevens afkomstig van de opdrachtgever gaat verwerken, bijvoorbeeld voor marketingactiviteiten of het bezorgen van postpakketten. Deze persoonsgegevens mogen niet openbaar worden, dus de opdrachtnemer dient zich bij de verwerking ervan te houden aan een aantal regels. Met de verwerkersovereenkomst leg je deze regels vast in een contract, waarmee deze partij aangeeft jouw gegevens alleen te gebruiken voor het uiteindelijke doel, en ze niet op enige andere manier openbaart. Dit kun je natuurlijk ook op basis van vertrouwen doen, maar de praktijk leert dat het verstandig is om dit soort afspraken vast te leggen. Dan heb je namelijk altijd iets om op terug te vallen als het niet zo loopt als de bedoeling was. In dit geval: Wanneer de door jou aangeleverde persoonsgegevens gebruikt worden voor andere doeleinden dan waarvoor je de opdrachtnemer hebt ingeschakeld.

Online templates voor contracten downloaden

Bij Rocket Laywer kun je niet alleen terecht voor zo’n handige, kant en klare verwerkersovereenkomst, maar voor nog veel meer templates van contracten. Deze kun je zelfl invullen en opslaan of uitprinten, en je weet altijd zeker dat de contracten rechtsgeldig zijn. Rocket Lawyer heeft ze namelijk opgesteld in samenwerking met juridisch specialisten, en dus staat alles erop wat er verplicht op moet staan. Het enige wat je nog hoeft te doen is persoonlijke gegevens aanpassen, verwijderen wat eventueel niet van toepassing is en natuurlijk het ondertekenen door beide partijen. Bij Rocket Lawyer vind je onder andere de volgende contract templates:

  • Een huurcontract
  • Een ingebrekestelling
  • Een voorlopig koopcontract
  • Een levenstestament
  • Een euthanasieverklaring
  • Een medische volmacht

En natuurlijk die verwerkersovereenkomst waar we het eerder over hadden. Zoals je ziet is het aanbod contracten en overeenkomsten dat Rocket Lawyer aanbiedt heel erg groot, en is het dus voor dit soort zaken helemaal niet nodig om een jurist in te schakelen. De contracten en overeenkomsten van Rocket Lawyer zijn namelijk volledig rechtsgeldig!

Waarom een kant en klare verwerkersovereenkomst downloaden?

Zoals bij alle kant en klare contracten die op de website van Rocket lawyer te downloaden zijn geldt ook voor de verwerkersovereenkomst dat je deze prima zelf kunt regelen. Je hoeft echt niet de hulp van een juridische specialist in te schakelen om dit soort contracten op te stellen. De zaken die erop vermeld staan blijken namelijk in een groot deel van de gevallen exact hetzelfde te zijn. Het enige dat je moet wijzigen zijn wat persoonlijke gegevens. De volgende keer dat je een verwerkersovereenkomst (of enig ander contract) nodig hebt denk je dus aan Rocket Lawyer. Daarmee spaar je namelijk een hoop geld uit dat je anders aan een jurist had uitgegeven, wat zonde zou zijn!

https://www.rocketlawyer.com/nl/nl/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn