Spouwmuur isoleren levert voordelen op

Heb jij al gekozen voor je spouwmuur isoleren? Zo niet, dan moet je dit zeker eens overwegen, het levert je namelijk groot voordeel op. Steeds meer huizenbezitters bekijken de mogelijkheden voor isolatie en dat heeft alles te maken met het feit dat zij graag stroom en gas willen besparen. Is er in huis niet goed geïsoleerd, dan heeft dit tot gevolg dat het woonklimaat niet heel prettig is. Slechte isolatie kan zorgen voor trek en voor tocht en hierdoor krijg je het snel koud, ook als de kachel wat hoger staat. Je krijgt dan snel de neiging om de thermostaat nog maar een graadje hoger te zetten, maar dit levert gevoelsmatig vaak maar weinig op. Kies je voor de spouwmuur isolatie-offertes in combinatie met andere vormen van isolering, dan ben je van dit hele probleem af. Je hebt dan niet langer last van tocht en je zult merken dat je thermostaat gewoon wat lager kunt zetten voor hetzelfde wooncomfort. Dit is niet alleen prettig voor jezelf, een aangenaam woonklimaat heeft veel invloed op je gemoed, maar het is ook prettig voor je portemonnee. De spouwmuur isoleren kost eerst een beetje, maar levert je daarna een besparing op je energierekening op. Daarom is het dus zeker de moeite van het overwegen waard.

Spouwmuur isoleren levert veel op

Je spouwmuur isoleren levert dus als eerste voordeel op dat je bespaart op je energierekening en dat je een aangenamer woonklimaat hebt. Maar het heeft nog een voordeel, namelijk dat je veel minder snel last hebt van vochtproblemen in je woning. Iedereen die hier wel eens mee te maken heeft gehad, weet hoe ontzettend vervelend dit kan zijn. Het kan leiden tot vervelende schimmels, die zorgen voor een muffe geur in huis en die ongezond zijn. Ook daarom is het dus zeer verstandig om ervoor te kiezen je spouwmuur te isoleren. Het is in de meeste gevallen een klus die niet heel veel tijd en werk kost en die tijdens een verbouwing of renovatie in ieder geval eigenlijk gedaan zou moeten worden. Overweeg jij om dit ook te laten doen? Wacht daar dan niet te lang mee! Op het moment geldt er namelijk een verlaagd BTW-tarief voor dergelijke klussen, waardoor de kosten hiervoor aardig wat lager uitvallen. Bovendien zijn er verschillende lokale en regionale subsidies te krijgen, die het spouwmuur isoleren moeten stimuleren. Ook daardoor hoeft de klus helemaal niet duur uit te vallen.

Vraag offertes op

Zoals voor iedere klus geldt, geldt ook bij de spouwmuur isoleren dat het verstandig is om offertes van verschillende bedrijven op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Op die manier weet je zeker dat jij niet teveel betaalt voor het laten uitvoeren van deze klus. Nu kan het best wat werk zijn om verschillende bedrijven te benaderen en hen te vragen een offerte op te maken. Dit kan ook een stuk gemakkelijker, namelijk door gebruik te maken van de website spouwmuur.isolatie-offertes.nl. Het enige wat je dan hoeft te doen, is wat gegevens invoeren en je krijgt vervolgens offertes van tot wel vijf verschillende bedrijven bij jou uit de buurt in je mailbox. Welke gegevens hebben zij nodig? Je geeft bij hen aan:

  • wat jouw postcode is
  • of jij specifieke wensen hebt, bijvoorbeeld wat betreft de uitvoertermijn
  • wat de specificaties zijn van jouw woning en de muren waarop de offerte betrekking heeft

Het aanvragen van de offertes voor je spouwmuur isoleren is helemaal gratis en vrijblijvend, je zit dus nog nergens aan vast. Je zult echter zien dat de spouwmuur isoleren niet heel duur is en dat je zeker een terugverdientijd van 3,5 jaar moet kunnen halen! Lees meer

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn