Oldtimer onderhoud laat je niet bij een normale garage doen

Een oldtimer is speciaal. Het maakt niet uit welk merk je hebt, welk type of wat de staat van de auto is: het blijft speciaal. Het zijn auto’s die het gewonnen hebben van de tijd, het is een teken ban duurzaamheid en toonbeeld van elegantie. Maar ook oldtimers hebben de aandacht nodig. Juist deze auto’s hebben meer aandacht nodig omdat het repareren en restaureren van de auto’s iets meer uitdaging is. Binnen onze club hebben we veel mensen die hier elke week mee bezig zijn. Aanpassen van draagarmen, vering bijstellen en uiteraard het vinden van de juiste banden en velgen voor de oldtimer. Oldtimer onderhoud is niet zomaar iets. Het is meer dan een hobby, het is meer te vergelijken met een uiting van liefde. Maar oldtimer onderhoud is ook een uitdaging, net als de gemiddelde vrouw. Het vinden van het juiste onderdeel of de juiste kleur, dat is pas het begin. Hoe kun je oldtimer onderhoud doen wanneer de auto in elkaar gezet is met gereedschap dat we tegenwoordig helemaal niet meer hebben? Het wordt nog moeilijker wanneer de oldtimer eigenlijk ook niet meer op een brug geplaatst kan worden, want hoe kom je er dan bij?

Oldtimer onderhoud kun je uitbesteden

De leden van onze club doen het meeste oldtimer onderhoud zelf. Zij willen graag dat het grondig gebeurt en daarnaast vinden zij het geweldig om te sleutelen aan de auto. Op het moment dat zij het oldtimer onderhoud niet zelf kunnen doen, raden we vooral aan om de auto niet naar een gewone garage te brengen. De monteurs van tegenwoordig weten ontzettend veel van elektronica en het uitlezen van auto’s, maar dat is niet waar je iets aan hebt bij oldtimer onderhoud. Dan heb je echte experts nodig. Zelfs bij het vervangen van de banden op de velg kan het verkeerd gaan wanneer de huidige technieken en machines gebruikt worden. Daarom raden we eigenlijk standaard Techno Wheels aan voor oldtimer onderhoud: https://technowheels.nl/oldtimer-onderhoud/. Niet alleen wanneer je het oldtimer onderhoud uit wilt besteden, maar ook voor het:

  • Inwinnen van betrouwbare informatie;
  • Vinden van de juiste onderdelen.

We zien Techno Wheels dan ook eerder als een partner dan als een bedrijf dat geld wil verdienen aan oldtimer onderhoud. De expertise en de kennis van de oldtimers zorgt ervoor dat zelfs ik mijn oldtimers hier graag breng wanneer er iets moet gebeuren. En geloof me wanneer ik zeg dat mijn oldtimers heilig zijn voor mij en niemand eraan mag komen zonder mijn nadrukkelijke toestemming!

Wat doet de vereniging eigenlijk?

We hebben een club opgericht voor mensen die een oldtimer hebben. Verder doen we eigenlijk niet veel, want het zijn de leden zelf die het initiatief nemen. Uitstapjes, shows en veel onderling contact, zo kun je de vereniging het best beschrijven. Het contact met andere mensen die een oldtimer hebben, dat is vooral bevorderlijk omdat mensen ervaringen, onderdelen en tips uit kunnen wisselen. Sinds korte tijd hebben we zelfs twee vrienden die heel Europa doorreizen om op zoek te gaan naar oldtimers en onderdelen. Daar kunnen alle leden helemaal mooi van profiteren, al zijn het vooral de spannende verhalen die zij op hun website plaatsen die echt de moeite waard zijn. Ben je op zoek naar bepaalde onderdelen voor een oldtimer of wil je mensen spreken die ook een oldtimer hebben, meld je dan vooral aan bij onze vereniging. Heb je hulp nodig met het repareren of restaureren van een oldtimer en wil je zeker weten dat het door een expert gedaan wordt? Dan ga je naar Techno Wheels.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn