Nieuwe of gebruikte pallets?

Pallets zijn een vaste kracht binnen de transportindustrie. Iedere dag worden duizenden pallets ingezet om allerlei goederen te transporteren. Een pallet is heel eenvoudig te verslepen, ze kunnen daarom op alle mogelijke manieren vervoerd worden. In het vliegtuig, in de vrachtwagen of op de boot; niets is te gek! Wanneer jij van plan bent om een aantal vrachten te vervoeren, dan overweeg je misschien ook om pellets aan te schaffen. Je hebt bij je aankoop de keuze tussen nieuwe en gebruikte modellen. In welke situatie wil je echt een nieuwe pallet en onder welke omstandigheden kun je prima met een gebruikt exemplaar uit de voeten?

  • Type vervoer
  • Kostbare goederen
  • Schone lading

Er zijn een aantal situaties waarin je vrijwel altijd kiest voor nieuwe pallets. Om te beginnen kies je altijd voor nieuwe exemplaren wanneer je een zware reis verwacht. Je kunt hierbij denken aan een internationale reis per vrachtwagen of een lange tocht op zee. Pas ook op met ladingen die per vliegtuig vervoerd moeten worden. Tijdens het vliegen komen de houten platen onder hoge druk te staan. Gebruikte exemplaren hebben soms moeite deze druk op te vangen. Ze zijn hier in het verleden immers al meerdere malen aan blootgesteld. Het gaat vrijwel altijd goed, maar soms wil je geen enkel risico nemen. Een andere situatie waarin je kiest voor nieuwe pallets, is bij een zeer kostbare lading. Wanneer de lading koste wat kost op haar bestemming moet aankomen, kun je het niet verkopen om deze lading op tweedehands planken te deponeren. Je moet zelf inschatten of de lading kostbaar genoeg is om meer te investeren. In specifieke gevallen zal een opdrachtgever verzoeken om voor een bepaald soort vervoer te kiezen. Hier hoort vaak ook een bepaalde vervoersmethode bij. Soms kan een opdrachtgever je twijfel wegnemen, door zelf te kiezen voor één  van de twee opties.

Pallets: gebruikt en stoffig?

Voor heel veel andere ladingen zijn gebruikte pallets prima. Voor lichte ladingen, die slechts een korte afstand vervoerd moeten worden, zijn deze exemplaren ideaal. Er is nog één andere situatie waarin je het liefst kiest voor nieuwe modellen: wanneer een lading schoon moet aankomen. Wanneer je een pallet een aantal keer gebruikt, dan wordt deze een beetje vies. Stof en vuil blijven achter in het hout, waardoor dit kan afgeven aan een nieuw product dat schoon moet blijven. Wanneer je een ‘schone lading’ wilt vervoeren, is het verstandig om te kiezen voor nieuwe exemplaren. Je kunt de gebruikte pallets natuurlijk altijd even inspecteren, voordat je een oordeel velt. In dit artikel staan een aantal algemene bevindingen, maar deze hoeven niet voor iedere pallet te gelden. Wanneer je een aantal schone, gebruikte pallets op de kop kunt tikken, moet je niet aarzelen! Controleer altijd de kwaliteit van het hout en test de duurzaamheid van het materiaal. Wanneer je deze tips goed naleeft koop je binnen mum van tijd precies de pallets die je nodig hebt.

Snel opgeleverd

Heb je snel een lading pallets nodig? Dan ben je bij Pallet Spoed aan het juiste adres! Dit bedrijf levert grote hoeveelheden pallets tegen bodemprijzen. Zowel nieuwe als gebruikte exemplaren halen zij binnen no time uit hun magazijn. Neem eens een kijkje op hun website, https://palletspoed.nl/. Op deze website vind je het volledige assortiment. Iedere pallet wordt binnen 24 uur geleverd, je kunt dus zelfs op het laatste moment nog bij de firma terecht. Voor iedere bestelling betaal je bovendien evenveel verzendkosten. Voor een kleine bestelling maakt dit niets uit, maar hoe meer je bestelt, hoe minder je betaalt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn