Maak de mooiste foto’s na een fotoworkshop van Han Schnek

schnek.nl - schnek

Het maken van foto’s is niet moeilijk. Het is een kwestie van richten en schieten. Maar het maken van mooie foto’s, dat is een heel ander verhaal. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de camera’s van 2016. Deze hebben tal van verschillende functies waarmee je allerlei verschillende foto’s kunt maken. Dus als je alleen maar richt en schiet, dan gaan er veel mogelijkheden verloren. Je kunt immers werken met diepte, met schaduw, met verschillende sluitertijden et cetera. Verder kun je landschap foto’s maken, maar ook close-ups of artistieke foto’s. Bij elke foto heb je weer een andere instelling nodig. Naast het feit dat je veel opties hebt tijdens het maken van de foto, is er ook voldoende ruimte om te experimenteren bij het bewerken van de foto’s. Ook hier heb je weer tal van verschillende opties waar je zelf mee aan de slag kunt. Alles is immers te doen via de computer, dus je hebt geen dark room meer nodig om foto’s in te ontwikkelen. Om je een beetje wegwijs te maken in de wereld van de fotografie geeft Han Schnek verschillende workshops. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de volgende workshops:

  • Workshop sprekende portretten
  • Workshop zwart-wit fotografie
  • Workshop goed leren flitsen
  • Workshop nabewerken met Lightroom

Een cursus flitsen is bijvoorbeeld van onschatbare waarde. De flitser is een uitkomst, want je kunt daarmee hele mooie foto’s maken. Maar het gebruik van de flitser vergt enige oefening. Vaak zie je op de foto’s van de vakantie lelijke slagschaduwen op de muur. Dat is natuurlijk niet de bedoeling als je de flitser gebruikt. Vaak is het licht ook veel te helder door de flits. Han Schnek kan je daarom goed leren flitsen, zodat je de flitser op de juiste wijze kunt gebruiken. We hebben het hierboven al even gehad over het nabewerken van de foto’s. Hiermee kun je zelf aan de slag, maar als je een programma opent waarmee je foto’s kunt bewerken, dan zakt de moed je al snel in de schoenen. Je hebt zoveel opties! Waar moet je in hemelsnaam beginnen? Han Schnek leert je stap voor stap hoe je foto’s kunt bewerken met het programma Lightroom.

Een cursus van Han Schnek wanneer het jou uitkomt

Niet iedereen kan natuurlijk op hetzelfde moment een fotografiecursus volgen. Mensen moeten overdag vaak aan het werk. Je hebt echter verschillende opties als je een fotografie cursus wilt volgen van Han Schnek. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een eendaagse workshop. Tijdens deze dag leer je meteen verschillende facetten van het fotograferen. Heb je de lessen liever een beetje gespreid, dan kun je ook kiezen voor avondcursussen. Je kunt dan tijdens verschillende lessen in de avonduren je vaardigheden aanscherpen. Naast de tijden van de lessen heb je ook verschillende opties qua opzet van de cursus. Je kunt onder andere lessen volgen in kleine groepen. Dit kan handig zijn, want je kunt dan ervaringen uitwisselen en eventueel op elkaar oefenen (met portretten en dergelijke). Als je liever een privéles wilt, dan kun je daar ook voor kiezen. Kortom, een cursus van Han Schnek volg je wanneer het jou uitkomt op een manier die bij jou past.

Kijk voor meer informatie op de site van schnek.nl

Als je eerst meer informatie wilt over de wijze van lesgeven van Han Schnek, dan kun je verschillende dingen doen. Allereerst vind je op de site een kort filmpje van een interview door RTL 4 met Han Schnek. Hij vertelt hier kort en bondig wat hij voor jou kan betekenen. Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd even met Han Schnek bellen. Je vindt zijn 06 nummer op de website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn