Je wilt online een vaarbewijs cursus doen?

Wist je dat je om je vaarbewijs te halen helemaal niet perse naar een cursuslocatie hoeft? je kunt ook prima een vaarbewijs cursus online doen, via Watersportcursussen.nl bijvoorbeeld. Daar vind je verschillende soorten cursussen voor vaarbewijzen, inclusief handige examentrainingen. Je kunt er op drie manieren je klein vaarbewijs halen, namelijk:

  • Met een cursus klein vaarbewijs 1
  • Met een cursus klein vaarbewijs 2
  • Met een cursus klein vaarbewijs 1 + 2 tegelijk

Bij de derde optie volg je dus de complete vaarbewijs cursus, met onderdeel 1 en 2 tegelijk. Dit is iets voordeliger dan wanneer je alleen vaarbewijs 1 zou halen. Hoewel je vaarbewijs 2 misschien op dit moment nog niet nodig hebt kan het dus toch interessant zijn om hem tegelijk met nummer 1 te halen, puur door het prijsvoordeel. Het is geen hele moeilijke stof of theorie, dus het is zeker niet zo dat vaarbewijs 2 moeilijker te behalen is dan vaarbewijs 1. Het gaat namelijk om een ander type water, en andere regels die daar gelden. Je leert dus als je beide vaarbewijzen tegelijk haalt het verschil tussen kleine wateren zoals meren, rivieren en kanalen en de grotere wateren, zoals de Waddenzee en de grote Nederlandse meren. Als je graag in één keer tegelijk in je vaarbewijs cursus zowel je vaarbewijs 1 als 2 wilt halen, dan is de derde optie dus het meest aantrekkelijk. 

Vaarbewijs cursus kosten

Zoals hierboven reeds vermeld is het qua prijs het meest aantrekkelijk om een vaarbewijs cursus te doen waarbij je beide Je wilt online een vaarbewijs cursus doen?vaarbewijzen in één keer haalt. Alleen als je zeker weet dat je het Klein vaarbewijs 2 nooit nodig gaat hebben zou je ervoor kunnen kiezen om enkel je Klein vaarbewijs 1 te halen, maar je weet het natuurlijk maar nooit. Stel dat je ooit wel op grote wateren wilt gaan varen en je dan alsnog je vaarbewijs 2 moet gaan halen is dan natuurlijk super irritant. Om die reden kiezen de meeste mensen ervoor om de Klein vaarbewijs cursus te doen met zowel Vaarbewijs 1 als 2 erin. De kosten die aan deze cursus zijn verbonden zijn bij Watersportcursussen.nl slechts €99 voor beide vaarbewijzen samen. Kies je er toch voor om enkel je Klein vaarbewijs 1 te halen, dan kost dat je €69 voor de cursus. Houd er wel rekening mee dat er ook nog een examentarief en de legeskosten bij komen. Hoeveel deze op dit moment zijn kun je vinden op de website van WatersportCursussen.nl. 

Examentraining voor vaarbewijs cursus

Als je binnenkort opgaat voor je examen van je vaarbewijs cursus is het handig om te weten dat ze via WatersportCursussen.nl ook een examentraining bieden. Het zou zonde zijn als je zakt, en dus doe je er goed aan een paar keer te testen hoe het met je kennis staat. Je weet dan precies in welke categorie je goed scoort en in welke niet, zodat je deze kennis kunt bijspijkeren voor het daadwerkelijke examen. Ook kun je via dezelfde website de bijbehorende cursusboeken bestellen. Deze bevatten maar liefst 800 oefenvragen voor het examen van je vaarbewijs cursus. Als je deze helemaal doorlopen hebt dan kun je echt met geen mogelijkheid nog zakken voor je examen, en vaar jij dus binnenkort lekker in je eigen bootje door de Nederlandse wateren!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn