Is een camper kopen iets voor jou?

Hou jij van kamperen, maar wil je wel graag rond kunnen reizen? Dan is een camper kopen misschien net iets voor jou! Natuurlijk is ook huren een optie, maar bij koop kun je er je eigen spulletjes in stoppen en weet je zeker dat jouw kampeervoertuig altijd beschikbaar is. Een camper kopen is een goede optie voor kampeerliefhebbers die graag de vrijheid willen hebben om rond te reizen, maar die geen zin hebben in slapen in een tent. Het biedt de ideale combinatie van vakantie dicht bij de natuur, comfort en vrijheid!

Camper kopen

Als je van kamperen houdt, dan heb je veel verschillende opties. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om met een tent op pad te gaan, maar je kunt ook kiezen voor een caravan of vouwwagen. Daarnaast is een camper kopen dus ook een optie. Wat is voor jou nu de beste keus? Dat ligt aan hoeveel comfort jij wilt, maar ook aan of jij rond wilt reizen of niet. Sommige mensen blijven tijdens hun vakantie het liefste op één plek. Een vouwwagen is dan een goede optie, net als een caravan. Je rijdt naar de camping, zet alles op en je kunt genieten en ontspannen. Maar als jij graag naar meerdere plekken gaat, dan kun je beter kiezen voor een tent of je kunt kiezen voor een camper kopen. Het nadeel met een vouwwagen of caravan is immers dat je iets achter de auto hebt, waardoor je niet zo snel kunt rijden. Dat beperkt je enorm. Met een tent heb je hier geen last van, deze breek je ‘s ochtends snel op, je doet hem in de kofferbak en je kunt weer verder trekken naar de volgende plek. Maar in een tent heb je weinig comfort. Voor wie wat comfortabeler wil rondtrekken is een camper kopen een goede optie. Je kunt daarin alles meenemen wat je nodig hebt, je hebt altijd een comfortabel bed en je kunt zonder problemen doorrijden. Je hoeft bovendien als je op de plaats van bestemming komt niet eerst iets op te zetten, je zet het voertuig stil en je kunt in bed kruipen, bij wijze van spreken.

Huur of koop?

Een camper kopen is natuurlijk niet per definitie noodzakelijk als jij zo wilt kamperen, je kunt er ook voor kiezen om te huren. Voordeel van koop is echter dat het echt jouw vakantiewagen wordt, je kunt er alles in stoppen wat je op vakantie nodig hebt. Besluit je op het laatste moment dat je even een weekendje weg wilt? Je pakt wat kleren in en je kunt vertrekken. Wil je een camper kopen, dan kun je kiezen uit verschillende modellen:

  • alkoof
  • integraal
  • half-integraal

Welk model voor jou de beste keus is, hangt onder meer af van het aantal slaapplaatsen dat jij er graag in wilt hebben. Ben jij aan het nadenken over een dergelijke aankoop? Ga dan eens naar camperhuren.nl. Je kunt bij hen niet alleen campers huren, maar ook kopen. Zij bieden ieder jaar campers te koop aan die één seizoen voor verhuur gebruikt zijn. Ze zijn dus eigenlijk nog heel nieuw, maar wel scherp geprijsd. Wil je een camper kopen, dan is het dus zeker een aanrader om eens bij camperhuren.nl te kijken naar de mogelijkheden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn