Hulp bij pensioen opeisen na scheiding vind je bij Pensioen Zaken

Als je met elkaar samenwoont, getrouwd bent of met elkaar samen leeft, dan bouw je vaak ook gezamenlijk pensioen om op met het idee dat je daar later samen van kunt profiteren. De situatie wordt echter wat ingewikkelder wanneer je de relatie verbreekt en dus apart van elkaar verder gaat. De vraag is dan wat er met dat gezamenlijk opgebouwde pensioen gebeurt en hoe je dit gaat verdelen. Als je nog prima samen door 1 deur kan en als er van te voren ook afspraken zijn gemaakt over dit soort situaties, dan kun je het misschien onderling nog wel oplossen. Maar het kan ook zo zijn dat je niet op een fijne manier uit elkaar gaat en dat er over en weer nogal wat emoties spelen die communiceren lastig maken. Het kan dus zijn dat je ex-partner weigert het pensioen op de juiste manier te verdelen. In dat geval is het zaak dat jij je pensioen gaat opeisen na scheiding. Je wilt immers niet zomaar zonder een pensioen zitten of met een veel lager pensioen te maken krijgen. Je wilt vooral gewoon waar je recht op hebt en dus is het goed om een beroep te doen op Pensioen Zaken. Zij kunnen je namelijk helpen bij het pensioen opeisen na scheiding, want de advocaten van Pensioen Zaken weten natuurlijk precies wat je rechten zijn. Ook als je zelf niet of minder hebt gewerkt en dus minder pensioen hebt opgebouwd dan je partner, dan kan het uiteraard nog steeds zo zijn dat je recht hebt op jouw deel. Samenleven via een samenlevingscontract of als je getrouwd bent, brengt tal van verschillende rechten met zich mee. In het beste geval hoef je nooit te kijken naar de rechten die je hebt na een scheiding, maar je kunt het verloop van een relatie nooit helemaal controleren. Het kan om wat voor reden dan ook toch stuklopen en in dat geval is het fijn als je weet waar je aan toe bent. Tevens is het ook fijn als je nog gebruik kunt maken van een pensioen en dus is het belangrijk om te kijken naar je rechten voor wat betreft pensioen opeisen na scheiding. Er kan dan samen met de advocaten van Pensioen Zaken gekeken worden naar de mogelijkheden die je hebt om je pensioen op te eisen. Het is immers al moeilijk genoeg zonder dit soort gedoe, want een scheiding is nooit een makkelijke situatie. Ook als alles soepel gaat en je nog altijd goed met je partner overweg kunt, is het niet makkelijk om een relatie die misschien al 2 decennia duurt te verbreken. Het is dan ook fijn als je voor de juridische zaken een advocaat kunt inschakelen. 

Kijk op de site voor meer over pensioen opeisen na scheiding

Als je je pensioen wilt opeisen na scheiding, dan kun je terecht op de site van pensioen-zaken.nl. Op de site vind je van alles over pensioen opeisen na scheiding en andere onderwerpen. 

Lees alles over scheidingen en pensioenen op pensioen-zaken.nl

Via de site kun je jezelf heel goed informeren over alle zaken die een rol spelen bij pensioen opeisen na scheiding en aanverwante zaken. Hier lees je ook meer over: 

  • De advocaten van Pensioen Zaken
  • De kosten
  • Verschillende nieuwsberichten

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn