Een alcoholtest geeft je meer duidelijkheid

Heb je weleens een alcoholtest gedaan? Zo niet, dan is het zeker verstandig om dit een keer te doen, voordat het te laat is. Ik bedoel hiermee niet een test waarmee je het alcoholpromillage in je bloed meet, maar een test om te bepalen of je binnen risicogedrag valt. Het blijkt namelijk dat heel veel mensen zich totaal niet bewust zijn van hun gedrag als het om alcohol gaat. Ik werd een tijdje geleden hierop gewezen door een vriendin, die begon over mijn alcoholgebruik. In het begin lachte ik erom, want ik dronk toch helemaal niet zo veel? Als ik alcohol dronk, had ik toch alles onder controle? Ik dronk toch niet elke dag? Toch bleef het een beetje in mijn hoofd ronddwalen en ik dacht er veel over na. Toen ben ik online gaan kijken of er een alcoholtest te vinden was, en die vond ik bij Solutions. Want toen ik er goed over nadacht, werd ik me ervan bewust dat ik inderdaad meer dronk dan ik door had. Ik dronk eigenlijk bijna elke dag en soms best veel. Daarom wilde ik graag een alcoholtest doen.

Een alcoholtest van Solutions kan van grote waarde zijn

Voor een alcoholverslavingstest kun je terecht bij de site solutions-center.nl. Ik kan het echt iedereen aanraden om dit een keer te doen, als je inzicht wil krijgen in je eigen gedrag omtrent alcohol. Als je regelmatig drinkt, is het zeker goed om een keer een test te doen, om diverse redenen:

  • Goed voor bewustzijn
  • Voorkomen van verslaving
  • Bepaalt mate van risico

Ik kan uit eigen ervaring spreken en ik ben blij dat ik deze test heb gedaan. Ik was me namelijk eigenlijk totaal niet bewust van mijn eigen gebruik en deze alcoholtest heeft me echt de ogen geopend. Het bleek dat ik niet verslaafd was, maar dat ik wel die richting op ging. Dat vond ik heel heftig. Ik hoefde nog geen actie te ondernemen na de alcoholtest om te worden behandeld aan een verslaving. Maar het heeft op mij echt indruk gemaakt en vooral bewustzijn gecreƫerd dat ik het rustiger aan moest doen. Ik heb zelf een en ander veranderd in mijn leven en daardoor drink ik nu alleen nog maar in het weekend. Ik dacht dat ik alleen een sociale drinker was, maar ik merkte door de alcoholtest dat het langzaamaan was veranderd en dat ik vrijwel elke dag dronk. Ik ben heel blij dat ik op deze manier op tijd aan de bel heb getrokken en dat ik op tijd actie heb kunnen ondernemen. Want als je echt verslaafd bent, ben je verder van huis.

Zoek snel de juiste hulp

Heb je twijfels, dan zou ik zeker willen adviseren om de alcoholtest te doen van Solutions. Dan heb je een eerste indicatie en weet je ongeveer of je hulp moet inschakelen of niet. Het kan een wereld van verschil maken bij een verslaving. Ik ben blij dat ik deze in de kiem heb kunnen smoren. Als je maar doorgaat kan de verslaving ontstaan en heftiger worden en dan is het heel lastig om ervan af te komen. Gelukkig is er zoiets als Solutions, want ook daarbij kunnen ze je helpen. Check de site van Solutions, doe de test en indien nodig kun je je opgeven voor een intakegesprek. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om hulp te zoeken bij een alcoholverslaving. Ik ken het van dichtbij, in de familie kwam het voor. En je doet je omgeving er veel pijn mee, en jezelf natuurlijk ook. Dus ga snel naar de site van Solutions.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn