Crematie kosten: wat jij daarover moet weten lees je hier

Hoe hoog zijn crematie kosten en waar bestaan deze uit? Je leest het in dit artikel.

Het is nooit leuk om een dierbare te verliezen. Toch gaat iedereen dit meemaken. Als je dit meemaakt wil je wel dat alles goed geregeld wordt rondom de uitvaart en de begrafenis of de crematie. Bij een uitvaart komen altijd kosten kijken en die zijn vaak redelijk hoog. Het is goed om van te voren te weten hoe hoog de mogelijke crematie kosten zijn en waar deze uit bestaan. Zo kun je voor jezelf goed inschatten wat je aan geld bedrag nodig hebt voor het realiseren van de uitvaart.

Crematie kosten, waar bestaan ze uit?

De crematie kosten kosten bestaan uit een aantal dingen. Een crematie is vaak de goedkoopste vorm van een uitvaart omdat je geen grafkist nodig hebt en omdat je geen graf nodig hebt. Deze twee dingen zijn vaak erg prijzig. Gemiddeld kost een uitvaart zo’n zevenduizend. Als jij voor een crematie kiest kan dit je zo enkele duizenden euro’s schelen. Dit kan dus een goede optie zijn als je niet heel veel geld tot je beschikking hebt. De crematie kosten kosten bestaan vaak uit:

  • De urn
  • Het opbaren
  • De urnenmuur
  • De rouwkaarten
  • Vervoer
  • Catering

Dit zijn een aantal zaken die bij een crematie komen kijken en die allemaal geld kosten. Vaak worden de kosten van een urn al meegenomen in het totaal pakket. Als je een luxere urn wilt dan de standaard urn moet je die echter wel appart betalen, dit kost extra geld. Verder kost het opbaren geld. Als jij ervoor kiest om na de crematie de urn niet mee naar huis te nemen maar te laten plaatsen op een urnenmuur dan kost dit ook geld. Denk ook aan de rouwkaarten, deze moeten allemaal ontworpen worden, vervolgens worden ze gedrukt op speciaal papier en dan worden ze allemaal verzonden. Verder is het zo dat het vervoer van het lichaam naar de uitvaartruimte geld kost. Dan heb je nog de catering. Vaak is het zo dat er een koffietafel aanwezig is. Dit betekent dat na afloop van de uitvaart er met de nabestaanden een broodje gegeten wordt. Dit wordt geregeld door de catering en dat kost natuurlijk ook allemaal geld. Je kunt besparen op deze opties maar ik raad je wel aan om voor een waardig afscheid te kiezen en niet te veel op de centen te letten. Je kunt zo’n afscheid maar een keer nemen, dus doe het goed.

De crematie kosten vergelijken?

Wil jij ook de crematie kosten vergelijken? Vaak is het zo dat er in een regio meerdere bedrijven zijn die een crematie kunnen doen. Je wilt dan natuurlijk de beste optie maar ook de kosten weten van elke uitvaartverzorger. Je kunt er dan voor kiezen om de crematie kosten te laten vergelijken door een bedrijf. Een bedrijf die crematie kosten kan vergelijken is www.kostenvaneenuitvaart.nl. Bij dit bedrijf kun je gratis een offerte aanvragen van alle uitvaartverzorgers bij jou in de buurt. Zo weet je zeker dat je voor de beste optie kiest en een waardig afscheid kunt houden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn