BMI berekenen vrouw regel je snel via berekenen.nl

Als je nieuwsgierig bent naar je BMI, dan kun je heel gemakkelijk je BMI berekenen als vrouw of als man bij berekenen.nl. Het is vaak wel handig om zicht te hebben op je BMI, omdat gewicht op zichzelf genomen vrij weinig vertelt over de daadwerkelijke gezondheid van dat gewicht. 60 kilo zonder context is eigenlijk helemaal niet informatief. Uiteraard heb je zelf een vrij goed idee van hoe gezond je bent. Als je te zwaar bent, dan hoef je daar niet per se je BMI voor te berekenen. Maar het is wel handig om je BMI te berekenen als vrouw, want zo kun je wel ontdekken hoe ernstig je overgewicht is. Als je vrij klein bent, vrouw bent en 60 kilo weegt, dan heb je al genoeg context om te beseffen dat je misschien wat te zwaar bent. Zelfs als je niet op de weegschaal gaat staan, maar voor de spiegel plaatsneemt, dan zie je wel dat het niet echt gezond is. Maar je weet dan dus niet hoe erg het overgewicht is. Met 60 kilo ben je waarschijnlijk niet veel te zwaar. Maar als je 150 centimeter groot bent, dan heb je met 60 kilo wel overgewicht. Ben je echter 190 centimeter lang, dan duidt 60 kilo eerder op ondergewicht. Daarom is het zeer informatief om je BMI te berekenen als vrouw. Door ook de lengte er bij te pakken, kun je het gewicht in perspectief plaatsen. Zo zie je in het voorbeeld hierboven dat de kennis van 60 kilo niets zegt over iemands gezondheid. Maar als je de lengte erbij pakt, dan kun je vaststellen of dit gewicht gezond is of juist duidt op over- of ondergewicht. Het is ook interessant om te zien dat 1 hoeveelheid kilo’s verschillende kwalificaties kan opleveren als je een BMI gaat berekenen als vrouw. Dit gezegd hebbende is het altijd belangrijk om je niet blind te starten op de uitkomst van BMI berekenen vrouw. Het is uiteindelijk een gemiddelde graadmeter en deze graadmeter negeert bepaalde individuele verschillen. Als vrouw kun je grote (en dus ook zware) borsten hebben. Als je je BMI gaat berekenen als vrouw, dan pak je gewoon je totale gewicht. Je kijkt dus niet naar specifieke gebieden. De borsten kunnen je in de overgewichtsklasse terecht doen komen wanneer je je BMI gaat berekenen als vrouw. Maar het kan dus zo zijn dat je lichaam in principe wel een gezond gewicht heeft. Als sporter heb je misschien heel veel spiermassa. Spieren zijn ook zwaar en ook deze kunnen een BMI score opleveren die overgewicht aanduidt. De ironie is dan dat de persoon in kwestie juist veel gezonder kan zijn, dan iemand met een gezond BMI. 

Surf naar berekenen.nl voor BMI berekenen vrouw 

Als je snel je BMI wilt berekenen als vrouw, dan kun je dat binnen luttele seconden regelen via de site van berekenen.nl. Je moet alleen even de volgende gegevens invullen: 

  • Geslacht
  • Leeftijd
  • Lengte
  • gewicht

Daarna krijg je meteen je BMI te zien en je ziet ook direct in welke categorie je valt. 

Zet je score altijd in het juiste perspectief

Zoals gezegd zijn er zaken die een BMI kunnen beïnvloeden. Kijk daarom altijd goed naar alle variabelen die invloed kunnen hebben en trek geen overhaaste conclusies over de (on)gezondheid van je gewicht.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn