Alimentatie wijzigen

Is de alimentatie wijzigen op jou situatie van toepassing? Misschien wel en het is zeker de moeite waard om dit regelmatig te onderzoeken. Situaties veranderen en soms sneller en vaker dan je denkt. Daarom moet je er goed bijblijven en op tijd checken of de alimentatie wijzigen op jouw situatie van toepassing is. Maar eerst even over die alimentatie, want er zijn respectievelijk twee soorten. De eerste is de alimentatie die je betaalt aan je partner of die je ontvangt van je partner na een scheiding. De tweede soort is het bedrag dat voor de kinderen betaald wordt. De alimentatie regel is in het leven geroepen omdat er ook na het stranden van een huwelijk, en dan in het bijzonder een huwelijk waar kinderen bij betrokken zijn, de plicht blijft bestaan om voor elkaar te zorgen. Het bedrag dat op maandelijkse basis meestal betaald wordt, moet ervoor zorgen dat de andere partij er na een scheiding niet ineens heel erg op achteruit gaat en dat het leven dat hij of zij lijdt op dezelfde manier door kan gaan. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn is het belangrijk dat er na een scheiding goede maatregelen getroffen worden. De kinderen kunnen er immers niets aan doen dat de ouders gaan scheiden en zij moeten van deze breuk zo min mogelijk last ondervinden. De hoogte van de alimentatie wordt in de meeste gevallen door de rechter bepaald en kan later nog worden gewijzigd. Of de alimentatie wijzigen op jouw situatie van toepassing is, dat kan is de moeite van het ontdekken meer dan waard. Alimentatie wijzigen kan aan de orde zijn op het moment dat:

  • Er in de situatie van de partner of beide partners iets is veranderd zoals een hoger inkomen of een nieuw huwelijk of de geboorte van een kind;
  • Soms kan het ook zo zijn dat het vastgelegde bedrag bij nader inzien niet klopte.

Alimentatiewijzigen.nl

Bij alimentatiewijzigen.nl ben je op het juiste adres als je wilt ontdekken of de alimentatie die nu van toepassing is, nog wel klopt. Zij kunnen je gratis adviseren en samen met jou de procedure van start laten gaan om het bedrag eventueel te veranderen. Om te weten of de alimentatie wijzigen op jou van toepassing is, kun je natuurlijk altijd even contact opnemen. Door met een van de kundige advocaten te spreken, weet je al snel of het zin heeft om de procedure van start te laten gaan. Zoals we eerder al ter sprake brachten kan het voor jou van belang zijn om regelmatig te controleren of na te gaan of de alimentatie die nu van kracht is, nog wel juist is. Het kan vaak een groot verschil maken.

Doe helemaal gratis de check

Het bedrag dat door de rechtbank is vastgesteld kan herroepen worden. Of dat ook bij jou het geval is en je moet denken aan alimentatie wijzigen, daar kom je snel achter tijden de gratis alimentatie check op de website van Alimentatiewijzigen. Wanneer je deze check doet, stel je de deskundige van het bedrijf in staat om het voorwerk te verrichten en snel te ontdekken of het zin heeft om deze procedure van start te laten gaan. Dat is iets wat je graag wilt weten wanneer je het vermoeden hebt dat het bedrag dat nu geldt, niet meer klopt. Hoe gaat de check eigenlijk precies in zijn werk? Het eerste deel omvat een intake gesprek. Zoals gezegd is de check gratis dus daarover hoef je verder niet na te denken. Vervolgens dienen de documenten aangeleverd te worden zodat de advocaten de draagkrachtberekening op kunnen maken. Neem contact op voor meer informatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn